ژاکت سرویس ژاکت سرویس
12 هشدار که باید پیش از استخدام فریلنسر در نظر داشته باشید

12 هشدار که باید پیش از استخدام فریلنسر در نظر داشته باشید

جامعه فریلنسرها مملوء از افرادی با مشخصات و مهارت های کاملاً متنوع است. به همین خاطر وقتی یک کارفرما می خواهد پروژه جدید خود را با یک فریلنسر شروع کند، با پارامترهای مختلفی رو به روست. اگر به عنوان یک کارفرما نتوانید در این مرحله انتخاب مناسبی داشته باشید، به احتمال زیاد پروژه پیش رویتان با شکست مواجه خواهد شد. اما نگران نباشید! ما اینجا هستیم تا بر 12 موردی که باید در استخدام فریلنسر مد نظر داشته باشید تأکید کنیم. این موارد در واقع پرچم های قرمزی هستند که با مشاهده آنها باید قدم های بعدی را بسیار محتاطانه تر بردارید یا حتی از همکاری با آن فریلنسر صرف نظر کنید.

1- نرخ های کم غیر واقعی

“هر چه قدر پول بدهید همانطور آش می خورید”. این ضرب المثل را همه ما شنیده ایم. پس وقتی در حال مقایسه تعرفه های فریلنسرها هستید، ازدیدن یک نرخ پایین غیر واقعی خوشحال نشوید. به این فکر کنید که چرا فریلنسری که در کار خود به اندازه کافی مهارت و تجربه دارد باید به چنین دستمزدی قانع باشد؟

همکاری با فریلنسری که دستمزد بیش از حد پایین دارد نه تنها باعث صرفه جویی در هزینه نمی شود؛ بلکه حتی شاید ناچار شوید که چند برابر این هزینه را برای رفع مشکلات آینده خرج کنید.

نکته: بعضی از فریلنسرهای تازه کار معمولاً نرخ های خود را پایین تر می گیرند تا بتوانند پروژه های اول خود را راحت تر پیدا کنند. اگر بودجه تان محدود است، همکاری با این فریلنسرها می تواند یک معامله دو سر بُرد باشد. اما حتی فریلنسرهای مبتدی هم اگر واقعاً در کار خود وارد باشند، تعرفه های خود را از یک سطحی پایین تر نمی آورند. بنابراین اگر نرخ بیش از حد پایینی را دیدید، بهتر است از آن گزینه چشم پوشی کنید.

2- داشتن تعرفه ساعتی به جای پروژه ای

در فرآیند استخدام فریلنسر، دو روش برای محاسبه دسمتزد او دارید: ساعتی و پروژه ای. اما روش استاندارد برای پرداخت دستمزد فریلنسر، پروژه ای است. چراکه هیچ دلیلی وجود ندارد که بخواهید بر اساس تعداد ساعت کار فریلنسر به او حقوق بدهید (مگر در شرایط استثناء). در عوض منطق می گوید که فریلنسر با تحویل حجم مشخصی از پروژه، دستمزد مشخصی را دریافت کند.

بر همین اساس چه قرار است یک برنامه نویس را استخدام کنید چه یک پیمانکار یا …، اگر فریلنسری مایل است دستمزدش به صورت ساعتی محسابه شود، این را به عنوان یک علامت هشدار در نظر بگیرید. چرا؟ به دو دلیل:

  1. در حالت پرداخت پروژه ای، فریلنسر زمانی دستمزد خود را کامل تحویل می گیرد که کل پروژه (یا بخشی از آن) به طور کامل انجام دهد. اما در حالت پرداخت ساعتی، ممکن است پروژه را ناقص تحویل بگیرید.
  2. از آنجایی که طولانی شدن پروژه در حالت پرداخت ساعتی برای فریلنسر ضرری ندارد، ممکن است ناخودآگاه سرعت کمتری در انجام آن داشته باشد.

3- پروژه های کم فریلنسر در مدت طولانی

اکثریت قریب به اتفاق فریلنسرهای موفق، همیشه حجم کارشان زیاد است و معمولاً پروژه ها را یکی پس از دیگری شروع می کنند (یا حتی به صورت هم زمان روی چند پروژه کار می کنند). بنابراین اگر می خواهید با یک فریلنسر همکاری کند و پروژه شما تنها پروژه این فریلنسر (در یک بازه طولانی) است، این می تواند نشانی بر عدم مهارت کافی آن فریلنسر باشد.

البته همانطور که بالاتر هم اشاره کردیم، ممکن است چنین فریلنسری هم تازه کار باشد و تازه کار بودن دلیلی بر کیفیت پایین کار آنها نیست. اما در هر صورت اگر تعداد پروژه های فریلنسر مد نظر چندان زیاد نبود، سعی کنید به روش های مختلف، از مهارت او مطمئن شوید.

4- امتیازات خوب غیر واقعی

وقتی در حال مرور پروفایل فریلنسرها در پلتفرم های فریلنسینگ هستید، احتمالاً یکی از مواردی که توجه تان جلب می کند، امتیزات و ستاره هایی است که هر فریلنسر دریافت کرده است. اما اجازه دهید شما را با یک واقعیت آشنا کنیم.

متأسفانه بعضی از فریلنسرها کارفرماهای خود را به نوعی تحت فشار قرار می دهند تا آنها امتیاز بالا یا 5 ستاره به آنها بدهند. برای مثال یک طراح نرم افزار، برای تحویل کد منبع به کارفرما، این شرط را می گذارد که کارفرما به او امتیاز مثبت بدهد.

بنابراین بهتر است تکیه چندانی بر امتیازات بالا و ستاره های زیادی یک فریلنسر نداشته باشید. در عوض اگر امتیاز یک فریلنسر پایین بود، طبیعتاً باید آن را به عنوان یک هشدار در نظر بگیرید.

5- فریلنسرهایی با کامنت های منفی (یا بدون کامنت)

تقریباً همه پلتفرم های فریلنسینگ، بخش نظرات را در صفحه هر یک از فریلنسرها فعال می کنند. پس مورد بعدی که باید در استخدام فریلنسر توجه زیادی به آن داشته باشید، وجود نظرات منفی برای یک فریلنسر است. همینطور اگر هیچ کامنتی هم برای آن فریلنسر نوشته نشده باشد، باز هم این می تواند نشانی بر تجربه کم آن فریلنسر باشد.

6- اشتباهات املایی

توضیحاتی که در پروفایل های فریلنسرها مشاهده می کنید، توسط خود آنها نوشته شده است. اگر یک فریلنسر برای بررسی املا و گرامر پروفایل خود وقت صرف نکرده، پس شاید در کار خود هم دقت لازم را نداشته باشد. در واقع وجود غلط های املایی یا گرامری در پروفایل فریلنسرها، یک موضوع غیر حرفه ای است که نشان می دهد آنها حتی برای نوشتن پروفایل خود هم وقت زیادی صرف نکرده اند. این عدم توجه به جزئیات، می تواند به تنهایی یک هشدار برای استخدام فریلنسر باشد.

7- پروفایل کپی شده

در بررسی پروفایل های فریلنسرها، اگر احساس کردید که اطلاعات یک پروفایل از جای دیگری کپی شده، این را به عنوان یک امتیاز منفی برای او در نظر بگیرید. چراکه یک فریلنسر باتجربه و ماهر برای نگارش پروفایل فریلنسینگ خود وقت و دقت صرف می کند تا مطمئن شود که پروژه های باکیفیتی هم قرار است به او پیشنهاد داده شود.

8- نمونه کارهای به هم ریخته

یکی از مهم ترین بخش های صفحه پروفایل فریلنسرها، نمونه کارهای آنهاست. به همین دلیل هم ممکن است بعضی از فریلنسرها فقط برای این که ای قسمت خالی نباشد، نمونه کارهای پراکنده خود را بدون هیچ نظمی در این قسمت بگنجانند.

اگر با چنین چیزی رو به رو شدید، می توانید این را نشانه ای از عدم تمرکز آن فریلنسر یا حتی نبود نمونه کارهای باکیفیت برای او در نظر بگیرید. در عوض اگر بخش نمونه کارهای یک فریلنسر موفق و سازمان یافته بود، می توانید امیدوار باشید که او همین نظم و ترتیب را در کار هم خواهد داشت.

9- نرخ استخدام مجدد پایین

منظور از نرخ استخدام مجدد این است که چند درصد از مشتریان قبلی یک فریلنسر مجدداً با او همکاری کرده اند. بسیاری از پلتفرم های فریلنسینگ، خودشان این نرخ را در پروفایل فریلنسرها درج می کنند.

بدیهی است که اگر نرخ استخدام یک فریلنسر بالا باشد، یعنی مشتریان قبلی از او راضی بوده اند و پروژه بعدی خود را هم به او سپرده اند. اما در مقابل اگر نرخ استخدام مجدد فریلنسری پایین باشد، این می تواند یک علامت هشدار باشد.

اما چه نرخ استخدام مجددی پایین محسوب می شود؟ معمولاً اگر این عدد کمتر از 20% باشد، باید کمی محتاطانه تر قدم بردارید.

10- پاسخ دهی ضعیف

اما زنگ خطر بعدی در استخدام فریلنسر چیست؟ این که آن فریلنسر جواب پیام همکاری شما را دیر بدهد. به خصوص اگر برای دریافت جواب از او ناچار شوید که دوباره پیگیری کنید، این هشدار جدی تر خواهد شد.

شاید حجم کارهای این فریلنسر بسیار زیاد است یا شاید علاقه چندانی برای انجام پروژه شما ندارد. در هر حال اگر سرعت پاسخدهی فریلنسر کم است، بهتر است به سراغ گزینه های بعدی خود بروید.

11- عدم ارجاع به کارهای قبلی

اگر فریلنسری به کارهای قبلی خود ارجاع نداده باشد، این یک امتیاز منفی بزرگ به شمار می رود. فریلنسرهای باتجربه و حرفه ای، در پروفایل خود به کارهای قبلی ارجاع می دهد. این ارجاع می تواند قرار دادن یک لینک باشد (مثلاً لینک دادن به سایتی که این فریلنسر قبلاً طراحی کرده است). یا می تواند فقط اشاره به یک پروژه واقعی فعال باشد.

12- وعده های غیر طبیعی

اگر احساس می کنید یک فریلنسر خود را همه کاره نشان داده یا وعده های بیش از حد زیاد و بزرگی می دهد، بهتر است کمی بیشتر بر استخدام این فریلنسر فکر کنید. چراکه شاید دلیل این قول ها و مانورهای بیش از حد، عدم مهارت کافی آن فریلنسر است.

اگر به چنین پروفایلی رو به رو شدید، نمونه کارهای این فریلنسر را با دقت بررسی کنید. سپس وعده های او را با این نمونه پروژه ها مقایسه کنید و ببینید که با هم مغایرت دارند یا نه.

شروع همکاری با فریلنسرها

با مطالعه 12 نکته بالا، حالا می توانید در استخدام فریلنسر حرفه ای تر عمل کنید و ریسک انتخاب خود را تا حد زیادی کاهش دهید. اما اگر به دنبال یک پلفترم فریلنسینگ استاندارد هستید، پیشنهاد می دهیم که سری به ژاکت سرویس بزنید.

اگر شما هم مایل به استخدام فریلنسر هستید، می توانید پروفایل های موجود در ژاکت سرویس را بررسی کنید.

در این سرویس می توانید اطلاعاتی مانند زمان تحویل پروژه، تعداد فروش سرویس، زمان پاسخگویی فریلنسر و … را مشاهده کنید. همچنین می توانید این پروفایل ها را با فیلترهایی مثل محدوده قیمت، زمان تحویل و … فیلتر کنید. ضمناً می توانید نظرات را نیز در صفحه هر یک از فریلنسرها بررسی کنید.

اگر سؤالی درباره خدمات ژاکت سرویس یا درباره نحوه کار با آن دارید، می توانید در قسمت نظرات با ما در تماس باشید.

بنیامین خلیلی

بنیامین خلیلی

نویسنده از: 1400/06/30

دیدگاه خود را بنویسید

Retry Layer 1