ژاکت سرویس ژاکت سرویس
تشخیص بهترین زمان برای استخدام فریلنسر

تشخیص بهترین زمان برای استخدام فریلنسر

همانطور که می دانید به لطف وجود رقابت داغی که در صنایع مختلف برقرار است، عصر حاضر را می توان عصر شکوفایی کسب و کارها دانست. اما ما چطور کسب و کار خود را با این جریان طلایی همسو کنیم؟ با بهره گیری از متدهای جدید و مدرن. یکی از این متدها نیز استخدام فریلنسر برای کسب و کار است.

چرا؟ چون هزینه های این همکاری به نسبت استخدام یک کارمند به مراتب کمتر است (برای مثال هزینه بیمه فریلنسر به عهده خودش است).  اما این هزینه کمتر به کیفیت پروژه لطمه نمی زند. چراکه طبق گزارشاتی که از کسب و کارها دریافت شده، فریلنسرها به طور میانگین تخصص و مهارت بیشتری به نسبت کارمندان ثابت دارند.

اما گاهی ممکن است چالش های همکاری با فریلنسرها، بزرگ تر از مزایای آن باشد. اینجاست که از خود می پرسیم “چطور بفهمیم در حال حاضر استخدام یک فریلنسر برای کسب و کار انتخاب خوبی است یا نه؟” ما اینجا هستیم تا پاسخ این سؤال را بدهیم. در این مطلب به 8 نشانه اشاره می کنیم که با مشاهده آنها در کسب و کار خود می توانید مطمئن باشید که همین حالا وقت استخدام یک فریلنسر است.

1- سرعت شما کمتر از سرعت سفارشات است

اگر کسب و کار موفقی دارید که توانسته نظر مشتریان زیادی را جلب کند، احتمالاً با یک چالش جدی مواجه خواهید شد و آن این است که سرعت شما از سرعت سفارشات کمتر است. در این صورت نمی توانید سفارشات را به موقع به مشتریان تحویل دهید.

خب بدیهی ترین دلیل بروز این چالش، نداشتن نیروی کار کافی است. پس باید نیروهای بیشتری را به مجموعه خود اضافه کنید. اما اگر فضای کافی برای استخدام نیروهای بیشتر نداشته باشیم چی؟ اگر نیروی مد نظر خود را پیدا نکنیم یا اگر بودجه کافی برای استخدام یک کارمند تمام وقت نداشته باشیم راه حل چیست؟

اینجاست که به چند دلیل باید به سراغ استخدام فریلنسر برای کسب و کار بروید:

  • فریلنسرها دورکار هستند؛ پس نیازی به فضای کاری بیشتر ندارید.
  • بعضی از نیروهای متخصص را در جامعه فریلنسرها راحت تر می توانید پیدا کنید.
  • در همکاری با یک فریلنسر، فقط برای کاری که انجام می دهد به او دستمزد می دهید. بنابراین نیازی به صرف هزینه های جانبی مثل بیمه، تجهیزات و … نیست.

2- در کسب و کارتان خلأهایی وجود دارد

یکی از مشکلات رایج کسب و کارها این است که مهارت های کلی لازم خود را دارند؛ اما در بعضی از مهارت های جزئی تر دارایی شکاف هایی هستند. مثلاً شاید فقط به یک نفر نیاز دارید که بتواند محتوای توئیتر را بنویسد. در این صورت استخدام یک کارمند تمام وقت نمی تواند تصمیم منطقی ای باشد. در عوض می توانید این مسئولیت را به یک فریلنسر بسپارید.

3- یک پروژه بزرگ کوتاه مدت دارید

اگر پروژه کوتاه مدتی را قبول کرده اید که برای انجام آن نیروی کافی ندارید، همین حالا وقت استخدام فریلنسر است. چراکه با استخدام یک کارمند دائمی، بعد از اتمام پروژه عملاً مسئولیتی برای او وجود ندارد. اما می توانید یک فریلنسر متخص را پیدا کنید و با او برای همان پروژه قرارداد ببندید.

4- به چاشنی خلاقیت نیاز دارید

این یک اتفاق طبیعی و رایج است که در یک کسب و کار همه چیز تکراری می شود و دیگر ایده خلاقانه ای به ذهن اعضای تیم نمی رسد. در چنین مواقعی می توانید یک فریلنسر جدید، با ذهن باز و ایده های خلاقانه را به تیم خود دعوت کنید. این کار به خصوص برای تیم بازاریابی که همیشه باید خلاق و ایده پرداز باشند، می تواند یک راه نجات واقعی باشد.

5- به دنبال گسترش کسب و کارید، اما بودجه محدودی دارید

اگر کسب و کار شما به مرحله ای رسیده که احساس می کنید پتانسیل گسترش و رشد بیشتر را دارد، طبیعتاً باید تعداد نیروهای کار خود را هم بیشتر کنید. اما اگر بودجه مان محدود باشد چی؟

همانطور که بالاتر هم اشاره کردیم، تقریباً همیشه استخدام فریلنسر برای کسب و کار، مقرون به صرفه تر از استخدام کارمند ثابت است. بنابراین به کمک فریلنسرها می توانید یک تیم قدرتمند را با هزینه های کمتر بسازید.

اما در این مورد به یک نکته دقت کنید. از آنجایی که بودجه محدودی دارید، احتمالاً به دنبال فریلنسرهایی با تعرفه های کمتر هستید. اما فراموش نکنید که در اکثر موارد، تعرفه کمتر به معنی کیفیت پایین تر است.

پس هرگز فکر نکنید که هر چه دستمزد کمتری را به فریلنسر پرداخت کنید، بیشتر سود کرده اید. چراکه ممکن است این همکاری خروجی رضایت بخشی نداشته باشد. از طرف دیگر گاهی هزینه اصلاح کیفی پروژه، از دستمزد فریلنسرهای حرفه ای هم بیشتر است.

بنابراین سعی کنید حداکثر دستمزد را برای استخدام فریلنسر در نظر داشته باشید. علاوه بر این اگر پیشبینی می کنید که با گسترش کسب و کار خود قرار است سود بیشتری داشته باشید، می توانید با فریلنسر توافق کنید که دستمزد او را بعد از مدتی پرداخت می کنید. بسیاری از فریلنسرها موافقیت خواهند کرد که دستمزد آنها را بین 30 تا 90 روز بعد از پروژه پرداخت کنید.

6- می خواهید جایگزینی اعضای تیم برایتان راحت تر باشد

چرا بسیاری از کسب و کارها مایل اند که جایگزینی اعضای تیم برایشان راحت تر باشد؟ چون همیشه این احتمال وجود دارد که بعد از استخدام یک کارمند، از کار او راضی نباشید. یا ممکن است به هر دلیلی ترجیح دهید شخص دیگری را جایگزین او کنید. خب اخراج یک کارمند ثابت به دلیل قوانین سفت و سختی که برای کارمندان وجود دارد می تواند سخت باشد.

اما در مورد فریلنسرها چی؟ وقتی می خواهید کار خود را با یک فریلنسر شروع کنید، با او قرارداد می بندید. اما می توانید در این قرارداد ذکر کنید که تحت شرایط خاصی می توانید قرارداد را فسخ کنید. از طرفی مدت زمان قرارداد با فریلنسرها می توانند بسیار کوتاه باشد. مثلاً می توانید یک قرارداد یک ماهه با او ببینید. سپس اگر بعد از یک ماه هر دو طرف برای ادامه کار مشتاق بودند، قرار جدیدی بنویسید.

7- نیاز فوری به یک نیروهای کار دارید

فرآیند استخدام یک فریلنسر به طور معمول نهایتاً چند روز طول می کشد. این در حالی است که میانگین زمان استخدام یک کارمند ثابت در کسب و کارهای مختلف حدود 42 روز است!

از طرف دیگر اگر کارمندی که می خواهید استخدام کنید، در حال حاضر جای دیگری مشغول باشد، باید حداقل دو هفته زودتر به کارفرمای خود اعلام کند که می خواهد کارش را عوض کند. خب در این صورت حداقل دو هفته زمان لازم است تا این کارمند از کار فعلی خود به کار شما منتقل شود. اما یک فریلنسر می تواند به صورت همزمان روی چند پروژه کار کند. پس در استخدام فریلنسر، خبری از این مهلت دو هفته ای نیست.

بنابراین منطقی است که اگر نیاز دارید یک نیروی جدید فوراً به تیم شما اضافه شود، به سراغ فریلنسرها بروید.

8- مهارت مورد نیاز را در محل جغرافیایی خود پیدا نمی کنید

به دنبال یک مهارت هستید اما در شهر خود این مهارت را پیدا نمی کنید؟ خب می توانید با یک فریلنسر از یک شهر یا حتی کشور دیگر همکاری کنید. همانطور که ابتدای مطلب هم اشاره کردیم، یکی از دلایل محبوبیت فریلنسینگ این است که فریلنسرها می توانند در پروژه هایی از هر جای دنیا همکاری کنند. پس چرا به عنوان یک کارفرما از این مزیت استفاده نکنید؟

نکته: اگر می خواهید با یک فریلنسر از یک کشور دیگر همکاری کنید، به هماهنگی ساعات کاری یکدیگر دقت کنید. مثلاً اگر یک فریلنسر که ساکن آمریکاست را استخدام کنید، حدود 10 ساعت با او اختلاف زمان دارید. در این صورت ممکن است به دلیل ناهماهنگی ساعات شب و روز، در ارتباط با او دچار مشکل شوید. پس سعی کنید تا جای ممکن کشورهای همسایه یا کشورهای دارای اختلاف ساعت کمتر را در اولویت قرار دهید.

استخدام فریلنسر برای کسب و کار در پلتفرم های فریلنسینگ

اگر در کارتان تشنه رشد و پیشرفت و همینطور انعطاف بیشتری هستید، استخدام فریلنسر برای کسب و کار، همان مسیری است که شما را به این هدف می رساند. اما از کجا می توانیم فریلنسر ایدئال خود را پیدا کنیم؟

برای پیدا کردن فریلنسرهای حوزه های مختلف می توانید سری به پلتفرم های فریلنسینگ بزنید. ساز و کار این پلتفرم ها به این ترتیب است که فریلنسرها پروفایل مختص خود را در آنها می سازند. سپس تمام مشخصات شخصی، مهارت ها، نمونه کارها، تعرفه و … خود را در این پروفایل وارد می کنند. سپس شما به عنوان یک کافرما می توانید لیست فریلنسرها را در این پلتفرم ببینید و درخواست همکاری خود را برای آنها ارسال کنید.

ژاکت سرویس نیز یکی از همین پلتفرم هاست.

اگر درباره نحوه همکاری با فریلنسرها در ژاکت سرویس سؤالی دارید، می توانید از بخش “نیاز به راهنمایی دارم” وب سایت ژاکت سرویس سؤالات خود را مطرح کنید.

بنیامین خلیلی

بنیامین خلیلی

نویسنده از: 1400/06/30

دیدگاه خود را بنویسید

Retry Layer 1