ژاکت سرویس ژاکت سرویس
18 نکته مهم که کارفرماها باید هنگام استخدام و کار با فریلنسرها در نظر بگیرند

18 نکته مهم که کارفرماها باید هنگام استخدام و کار با فریلنسرها در نظر بگیرند

اکثر کارفرماهایی که قصد کار با فریلنسرها را دارند، فقط مهارت های فنی آنها را زیر ذره بین قرار می دهند. اما بحث همکاری با یک فریلنسر متفاوت از سایر همکاری هاست. دقیقاً به همین خاطر مهارت های فنی فریلنسر نمی تواند برای موفقیت پروژه کافی باشد. اما لازم نیست نگران باشید! اگر مهم ترین ویژگی های فریلنسر حرفه ای را بدانید، می توانید گزینه ایدئال خود را به راحتی پیدا کنید. به همین منظور ما در این مطلب به 18 تا از مهم ترین ویژگی های فریلنسر حرفه ای اشاره می کنیم که که باید هنگام استخدام و کار با فریلنسرها همواره آنها را گوش ذهن خود داشته باشید.

1- نمونه کارهای فرلینسر را بررسی کنید

همه فریلنسرها وقتی می خواهند خود را به شما معرفی کنند (مثلاً در پلتفرم های فریلنسینگ)، در کنار اطلاعات شخصی و سطح مهارت هایشان، نمونه کارهایشان را هم در اختیار شما قرار می دهند. پس شما هم به عنوان یک کارفرما، در کنار این که روی سطح مهارت های آنها تمرکز می کنید، حتماً این نمونه کارها را با دقت بررسی کنید.

دقت کنید که هر چه تعداد نمونه کارهای یک فریلنسر بیشتر باشد، معلوم است که این فریلنسر به اندازه کافی تجربه دارد و به همین دلیل هم امتیاز مثبت او بالاتر می رود. به خصوص اگر این نمونه کارها مربوط به پروژه هایی واقعی باشند، با ارزیابی آنها در واقع می توانید آینده پروژه خود را ببینید.

2- با فریلنسر فعال و کنجکاو همکاری کنید

بله؛ این که یک فریلنسر در جلسه مصاحبه یا در سایر جلسات شروع همکاری از شما درباره پروژه سؤال هایی بپرسد؛ یک امتیاز برای او محسوب می شود. حتی می توان گفت سؤال پرسیدن و تمایل برای تسلط بر جزئیات پروژه، یکی از نایاب ترین ویژگی های فریلنسر حرفه ای است.

چرا این یک ویژگی مهم است؟ چون طبیعتاً فریلنسری زیاد سؤال می پرسد که تصمیم دارد بر پروژه کاملاً مسلط باشد. به علاوه معمولاً اگر فریلنسری زیاد درباره پروژه سؤالی نداشته باشند، احتمالاً قرار است یک کار ناقص یا دور از ایدئال را به شما تحویل دهید (البته این امر همیشه صادق نیست و فقط می تواند یک زنگ خطر باشد).

پس فراموش نکنید که یک فریلنسر حرفه ای هم در مورد پروژه و هم در مورد کسب و کار شما سؤال هایی دارد تا بتواند پروژه شما را به بهترین شکل درک کند و در نهایت بهترین خروجی را به شما ارائه دهد.

3- نظرات پروفایل فریلنسر را چک کنید

تقریباً در همه پلتفرم های فریلنسینگ می توانید در صفحه هر فریلنسر، نظرات را درباره کار او بخوانید. پس فراموش نکنید که قبل از شروع کار با فریلنسرها، بخش نظرات پروفایل او را بررسی کنید.

در ارزیابی بخش نظرات دو چیز را باید مد نظر قرار دهید. اول این که نظرات او هر چه بیشتر باشد بهتر است. چراکه کامنت بیشتر به معنی پروژه های قبلی بیشتر و تجربه بالاتر فریلنسر است. دوم این که این نظرات تا چد مثبت هستند و میزان رضایت مشتریان قبلی از این فریلنسر چه قدر است؟

4- مهارت های ارتباطی فریلنسر را زیر ذره بین قرار دهید

مهارت های ارتباطی قوی از نیازهای ضروری فریلنسرهای موفق محسوب می شود. چراکه فریلنسرها خودشان بازاریاب و مدیر بنرامه خود هستند. بنابراین بدون داشتن روابط عمومی قدرتمند نمی توانند پروژه های بعدی خود را پیدا کنند.

شما هم به عنوان یک کارفرما باید در فریلنسر ایدئال خود به دنبال این ویژگی باشید. دقت کنید که منظور از مهارت های ارتباطی دو چیز است: یکی سریع پاسخ دادن و دیگری لحن بیان محترمانه و حرفه ای.

اگر فریلنسری را پیدا کردید که به نظر ایدئال می آمد، اما جواب پیام شما را با تأخیر زیاد داد، پیشنهاد می دهیم به سراغ گزینه بعدی بروید. چراکه این تأخیر در پاسخدهی، می تواند رسماً پروژه پیش رو را با اختلال رو به رو کند.

5- مطمئن شوید او پروژه های جدیدی هم داشته است

یک فریلنسر موفق در نمونه کارهای خود پروژه های جدید هم دارد. پس ببینید که آیا این فریلنسر نهایتاً تا 6 ماه گذشته پروژه ای داشته است یا نه؟ اگر مدت زمان زیادی از آخرین پروژه این فریلنسر گذشته باشد، شاید بهتر باشد محتاطانه تر قدم بردارید و گزینه های دیگر را بررسی کنید.

6- فریلنسرهای انتقادپذیر را انتخاب کنید

کار با فریلنسرها یک رابطه کاملاً تعاملی است. اگر هر یک از این دو طرف بخواهند این تعامل را به یک رابطه یک طرف تبدیل کنند، پروژه به مشکل بر خواهد خورد. دقیقاً به همین دلیل یکی از ویژگی های فریلنسر حرفه ای انتقادپذیر بودن اوست.

شما به عنوان کارفرما این حق را دارید که نظرات و انتقادات منطقی خود را در مورد پروژه بیان کنید. حتی اگر این فریلنسر در کار خود بهتری باشد، اگر اصولاٌ فرد انتقادپذیری نباشد، همکاری با او به صلاح کسب و کار شما نیست. پس قبل از رسمی کردن قرار خود با فریلنسر، مطمئن شوید که او به اندازه کافی انتقاپذیر است.

7- به هماهنگ بودن ساعت کاری مکان جغرافیایی فریلنسر با محل زندگی خود دقت کنید

اگر در پلتفرم های بین المللی به دنبال فریلنسر ایدئال خود می گردید، پس شاید نهایتاٌ تصمیم بگیرید با یک فریلنسر از یک جای دیگر دنیا همکاری کنید. خب این کار اصلاً تصمیم نادرستی نیست. اما دقت کنید که ساعات روز و شب محل زندگی فریلنسر با شما تا جای ممکن یکسان باشد (یا حداقل تقریباً یکسان باشد). در غیر این صورت احتمالاً بارها برایتان پیش می آید که می خواهید 9 صبح با فریلنسر صحبت کنید، در حالی که او در حال استراحت شبانه خود است!

8- اطمینان حاصل کنید که او تجربه استفاده از ابزارهای همکاری را دارد

در حال حاضر مهم ترین ابزارهای ارتباطی شامل Google Docs، Slack، Asana و … است. همه این ابزارها برای هماهنگی های لازم برای پروژه و تعامل قوی تر بین کارفرما و فریلنسر استفاده می شوند. در واقع وقتی قرار است با یک فریلنسر که در کنار شما نیست همکاری کنید، درصد استفاده از بعضی از این ابزارها بسیار بیشتر خواهد بود. پس این نیز یک ویژگی مهم است که فریلنسر مد نظر کار با این ابزارها را بداند و بتواند به شکلی تعاملی و مؤثر از آنها استفاده کند.

9/ به سراغ فریلنسرهایی با استانداردهای بالای کیفی بروید

یکی از جذاب ترین ویژگی های فریلنسر حرفه ای این است که به کیفیت پایین قانع نیست. در عوض همیشه تلاش می کند خروجی نهایی پروژه از لحاظ کیفی در سطح عالی باشد. چنین فریلنسری اگر یک تولید کننده محتوای متنی باشد، فلط های املایی را پیدا و اصلاح می کند، اگر یک طراح باشد، به جزئیات کار خود دقت می کند و …. .

بنابراین برای استخدام یک فریلنسر به سراغ کسی بروید که احساس می کنید استانداردهای کیفی بالایی دارد و به سطح متوسط بسنده نمی کند. این را می توانید از نمونه کارهای آن فریلنسر سؤال هایی که از شما می پرسد متوجه شوید. برای مثال معمولاً فریلنسرهایی که در مورد جزئیات سؤال می پرسند یا در مورد جزئیات پروژه آینده به شما وعده هایی را می دهند، کیفیت کار بهتری نسبت به دیگران دارند.

10- یک مهلت مشخص را برای تحویل پروژه تعیین کنید

درست است که فریلنسرهای حرفه ای کارشان بیشتر و زمانشان فشرده تر است، اما اگر آنها واقعاً در کارشان حرفه ای باشند، پروژه شما را به موقع تحویل تان خواهند داد. پس قبل از شروع همکاری با یک فریلنسر، از او بپرسید که دقیقاً در چه بازه زمانی ای می تواند پروژه را تحویل دهد. هر چه جواب او دقیق تر باشد امتیاز مثبت او بالاتر است.

11- زمینه همکاری های بعدی خود را با همین فریلنسر فراهم کنید

همکاری با یک فریلنسر جدید، ریسک بسیار بیشتری به نسبت همکاری با فریلنسرها آشنا دارد. بنابراین اگر بتوانید یک فریلنسر حرفه ای را پیدا کنید که در بلند مدت هم در دسترس است و آمادگی دارد که پروژه های بعدی شما را هم قبول کند، وارد یک معامله دو سر برد شده اید.

12- مطمئن شوید فریلنسر پیرو دستور العمل های مجموعه شماست

بسیاری از فریلنسرها ترجیحات خود را بیشتر دنبال می کنند تا دستور العمل های شما را. این ویژگی می تواند باعث شود که پروژه نهایی با چیزی که مد نظر شما بوده است کاملاً متفاوت باشد. البته فراموش نکنید که در هر صورت فریلنسر در کار خود تخصص دارد و احتمالاً نکاتی را می داند که شما از آنها بی خبر اید. اما یک فریلنسر حرفه ای نباید در مورد مسائلی که تکنیکی نیستند و باید طبق خواسته شما پیش بروند، مقاومت داشته باشد. پس اگر در طول مذاکرات خود با فریلنسر و شروع کار با فریلنسرها با مقاومت هایی رو به رو شدید، بهتر است از ادامه این همکاری صرف نظر کنید.

13- دامنه پروژه و انتظارات دقیق خود را روشن کنید

اگر می خواهید یک همکاری استاندارد و مؤثر با فریلنسر داشته باشید، بدون شک باید دامنه پروژه و مسئولیت های فریلنسر را به طور دقیق برای او توضیح دهید. هرگز فرض را بر این نگذارید که او خودش بعضی چیزها را می داند. در عوض در مورد همه چیز صحبت کنید و دستور العمل ها و قوانین کلی مجموعه خود را برای فریلنسر توضیح دهید.

14- حق مالکیت پروژه نهایی را مشخص کنید

برای جلوگیری از بروز مشکلات احتمالی، حق مالکیت پروژه نهایی را با او هماهنگ کنید. برای مثال بعضی از عکاسان فریلنسر حق مالکیت عکس های خود را دارند. در این صورت برای مثال کارفرما نمی تواند بدون اجازه فریلنسر عکس های او را برای استفاده در اختیار دیگران قرار دهد؛ بلکه فقط می تواند خودش از آنها استفاده کند. این در صورتی است که اگر حق مالکیت با کارفرما باشد، او می تواند هر تصمیمی برای پروژه نهایی بگیرد.

15- نحوه پرداخت دستمزد را با جزئیات روشن کنید

یکی از مهم ترین مواردی که باید قبل از شروع کار با فریلنسرها تعیین کنید، نوع پرداخت دستمزد است. اول تعیین کنید که دستمزد قرار است ساعتی باشد یا پروژه ای (بهترین روش پرداخت پروژه ای است). سپس مبلغ دقیق آن را مشخص کنید.

در قدم بعدی نیز در قرارداد بنویسید که این مبلغ قرار است در چند مورد پرداخت شود. به طور کلی معمولاً حداکثر بین 20 تا 30 درصد کل دستمزد پروژه قبل از شروع کار پرداخت می شود. سپس باقی مبلغ در سه یا چهار نوبت تقسیم می شود.

16- فریلنسرهایی با تجربه پروژه های مشابه را انتخاب کنید

فرض کنید به دنبال یک طراح سایت هستید و نیاز به یک سایت آموزشی دارید. هر چند که می توانید هر یک از طراحان سایت فریلنسر را انتخاب کنید، اما بهتر است به سراغ افرادی بروید که به طور ویژه در طراحی سایت های آموزشی تجربه دارند. با این کار خیالتان از بابت کیفیت خروجی نهایی راحت تر خواهد بود.

17- فقط بر اساس قیمت تصمیم نگیرید

قطعاً ترجیح شما این است که بتوانید برای یک پروژه نصف قیمت عرف را پرداخت کنید. اما اگر در شروع کار با فریلنسرها چنین فریلنسری را پیدا کردید، بسیار محتاطانه قدم  بردارید. چراکه معمولاً فریلنسرهایی که قیمت هایی بسیار پایینی را پیشنهاد می دهند، چندان تخصصی در کار خود ندارند.

18- از سرمایه خود محافطت کنید

یکی از بندهایی که بسیاری از کارفرما در قراردادهای خود با فریلنسرها می نویسند این است که آن فریلنسر نمی تواند در مدت زمانی که در این پروژه همکاری می کند، در پروژه های مشابه رقبا هم همکاری کند. اگر شما هم در میادن رقابت تنگاتنگ با رقبایتان هستید، بهتر است این بند را به قرار خود اضافه کنید.

شروع کار با فریلنسرها از طریق پلتفرم فریلنسینگ ژاکت سرویس

حالا که می دانید چطور می توانید پایه های کار با فریلنسرها را محکم تر بنا کنید، وقت آن است که شروع به ارزیابی جامعه فریلنسرها کنید. برای این کار می توانید همین حالا وارد پلتفرم های فریلنسینگ شوید.  پیشنهاد می دهیم که ازسرویس های تعریف شده در ژاکت سرویس دیدن کنید:

چرا ژاکت سرویس؟ چون در این پلتفرم می توانید دقیقاً به جامعه فریلنسرهای هدف خود دسترسی داشته باشید.

اگر سؤالی درباره ژاکت سرویس یا نحوه شروع کار با فریلنسرها در این پلتفرم دارید، می‌ توانید در قسمت نظرات یا از طریق بخش تماس با ما در سایت با ما در ارتباط باشید.

بنیامین خلیلی

بنیامین خلیلی

نویسنده از: 1400/06/30

1 نظر

دیدگاه خود را بنویسید

Retry Layer 1