ژاکت سرویس ژاکت سرویس
چرا امسال سال فریلنسر است؟

فریلنسینگ چند سالی است که توانسته خود را به یکی از محبوب ترین روش های کسب درآمد تبدیل کند. اما در سال 2021 به دلیل شرایط متفاوتی که برای همه جوامع در سرتاسر دنیا رقم خورد، این حوزه دستخوش تغییرات گسترده ای شد. اما اگر فریلنسر تازه کاری هستید یا می خواهید به تازگی وارد این حوزه شوید، این خبر خوب را برای شما داریم که همه تغییرات سال 2021 مثبت بوده اند. همراه ما باشید تا با هم ببینیم که در سال 2021 بر دنیای فریلنسینگ چه گذشت و چرا سال 2021 سال فریلنسر است؟

چرا سال 2021 را سال فریلنسر می نامند؟

اجازه دهید همین ابتدای مطلب به سراغ اصل مطلب برویم و این واقعیت را روشن کنیم که سال 2021 با وجود تمام بحران ها و تغییرات عجیب خود، با عنوان سال فریلنسر نامگذاری شده است. اما چرا؟ با شروع سال 2021 تبلیغات گسترده ای پیرامون فریلنسینگ شکل گرفت و مانورهای زیادی برای آن انجام شد. اما علیرغم این پررنگ شدن ناگهانی فریلنسری، باید بدانید که فریلنسینگ یک پدیده نوظهور نیست؛ بلکه چیزی که جدید است، نوع نگاه دنیا به آن است.

یکی از مهم ترین دلایلی که باعث شد توجه مردم دنیا به پتانسیل فریلنسری جلب شود، همه گیری ویروس کرونا بود. وقتی شرایط اقتضا کرد که حتی بسیاری از کارمندان به صورت دورکاری یا ریموت ورکینگ کار خود را انجام دهند، نگاه بسیاری از افرادی که گمان می کردند برای کار کردن باید هر روز در ساعات و جای ثابتی مشغول به کار باشند، تغییر پیدا کرد.

کار کردن از راه دور و از خانه، باعث شد که این افراد امتیازاتی که در دل فریلنسینگ نهفته است را درک کنند. از طرفی بسیاری از کارمندانی که از چالش های فریلنسینگ ترس داشتند (به خصوص در زمینه نبود امنیت شغلی)، دریافتند که واقعاً هیچ شغلی به اندازه ای که به نظر می رسد، ایمن و تضیمن شده نیست.

فریلنسینگ در سال 2021 دستخوش چه تغییراتی شد؟

فریلنسینگ مثل هر کار دیگری، ویژگی ها و چالش های منحصر به فرد خود دارد. برای مثال یکی از واقعیت هایی که همیشه در مورد فریلنسرها مطرح است، مزایای کمی است که دولت برای آنها در نظر می گیرد. اما در سال 2021 که شرایط متفاوتی از سال های گذشته داشت، فریلنسرها شرایط نوظهوری را تجربه کردند. در ادامه سعی می کنیم زوایای مختلف فریلنسینگ در سال 2021 را بررسی کنیم.

1- محدود شدن فرصت های شغلی

یکی از چالش هایی که فریلنسرها در سال 2021 با آن مواجه شدند این بود که به دلیل قانون گذاری های جدید و پروتکل های بهداشتی، بسیاری از فعالیت ها محدود شدند. به عنوان مثال فریلنسرهایی که در حوزه فیلم سازی یا گردشگری فعالیت می کنند، با محدودیت های شدید و پیشبینی نشده ای رو به رو شدند.  بنابراین طبیعتاً پروژه های جدید چندانی نتوانستند قبول کنند و حتی شاید پروژه های قبلی شان نیزتحت تأثیر شرایط قرار گرفت.

2- سهم بزرگ فریلنسرها در اقتصاد 2021

شرایط عجیب و متفاوتی که از سال 2020 (و اکنون تا سال 2021) در سرتاسر دنیا رخ داد، اقتصاد جهانی را متحول کرد. اما جالب است بدانید که در دل این تغییرات، فریلنسرها سهم بزرگی در گردش مالی این دو سال داشته اند. به طوری که در ایالات متحده، فریلنسرها 1.2 تریلیون دلار به اقتصاد کمک کردند!

3- افزایش تعداد فریلنسرها

بیایید شما را با یک واقعیت جالب درباره تعداد و جایگاه فریلنسرها آشنا کنیم. تا مارس 2019 تعداد نیروهای فریلنسر کمپانی گوگل، 120000 نفر بود! این در حالی است که تعداد کل کارمندان دائمی آن حدود 102000 بوده است. این آمار نشان می دهد که طرفداران فریلنسینگ از چند سال قبل رو به افزایش بوده است. همچنین اعتبار این حوزه نیز در کمپانی معتبری مثل گوگل ثابت شده بوده است. بنابراین اگر سال 2021 را سال فریلنسر می دانیم، فقط به دلیل جلب توجه همگانی به سمت آن است.

حالا نکته مهم اینجاست که این روند صعودی در سال جاری نیز حفظ شد. به طوری که در حال حاضر 35% از کل شاغلان دنیا را به خود اختصاص داده اند. لازم به ذکر است که افراد بین سنین 18 تا 22 سال، 50% از فریلنسرهای ایالات متحده را تشکیل داده اند. همینطور 36% از فریلنسرها، این نوع کسب درآمد را یک شغل تضمن شده و طولانی مدت می دانند. جالب آن که فریلنسرهای بالای 55 سال، به نسبت دیگران درآمد بیشتری از این حوزه کسب می کنند.

ترندهای سال 2021 که فریلنسینگ را تحت تأثیر قرار دادند

همانطور که ابتدای متن نیز اشاره کردیم، کار از راه دور در سال 2021 نقش مهمی در تغییر نگرش افراد به فریلنسینگ داشته است. از طرفی همانطور که ابتدای مطلب نیز اشاره کردیم، خوشخبتانه همه این تغییرات نیز مثبت بوده اند. در ادامه به سایر ترندهای سال 2021 که  باعث ارتقای جایگاه فریلنسینگ شد اشاره می کنیم.

1- افزایش پذیرش فریلنسری

اولین تغییری که در سال فریلنسر رخ داد، این است که اکنون دیگر وقتی می گویید “من یک فریلنسرم”، افراد کمتری از شنیدن آن تعجب می کنند. یا اگر برای آنها توضیح دهید که در خانه و از راه دور کار می کنید، درک بهتری از شرایط شما دارند.

علاوه بر این شرکت ها و مجموعه ها نیز اعتبار بیشتری برای فریلنسری قائل شده اند و کار از راه دور را برابر با بی برنامگی نمی دانند. بنابراین تمایل آنها برای همکاری با فریلنسرها نیز بیش از پیش شده است.

ترندهای سال 2021 که فریلنسینگ را تحت تأثیر قرار دادند

2- رشد پلتفرم های فریلنسینگ

طبیعی است که وقتی تعداد فریلنسرها و همینطور نیاز به همکاری با فریلنسرها بیشتر می شود، پلتفرم هایی که کانال ارتباطی کارفرما و فریلنسر هستند هم افزایش خواهند یافت. البته لازم به ذکر است در مجموع فقط 13% از فریلنسرها از منابع آنلاین برای پیدا کردن پروژه های بعدی خود استفاده می کنند. اما با این وجود باز هم پلفترم های فریلنسینگ بیشتر شده و پلتفرم های قبلی نیز فعالیت خود را جدی تر دنبال می کنند.

علاوه بر این تعداد فریلنسرهایی که دراین پلتفرم ها ثبت نام کرده اند نیز به طور قابل توجهی افزایش یافته است. البته ناگفته نماند که این امر می تواند یک چالش برای فریلنسرها محسوب شود. چرا که وقتی در هر یک پلتفرم، تعداد زیادی فریلنسر در دسترس باشند، احتمال انتخاب هر یک از آنها توسط کارفرما کمتر خواهد بود. بنابراین شاید بد نباشد که در انتخاب پلتفرم های فریلنسری، به سراغ آنهایی بروید که تعداد کاربر کمتری دارند.

به عنوان مثال ژاکت سرویس پلتفرم جدیدی است که توسط مارکت تخصصی ژاکت راه اندازی شده است. هدف این پلتفرم نیز رساندن فریلنسرها و کارفرماها به یکدیگر است. تمامی قوانین و جزئیات نیز در ژاکت سرویس به گونه ای طراحی شده اند که امنیت کاری هر دو طرف را تأمین کنند. ساز و کار این سرویس نیز به این ترتیب است که فریلنسرها شرایط کاری خود را تعریف می کنند و بعد لیستی از همه فریلنسرها به مشتریان نمایش داده می شود تا بتوانند پروژه خود را به  یکی از آنها بسپارند.

3- ظهور تیم های فریلنسینگ

یکی دیگر از امتیازاتی که سال 2021 به عنوان سال فریلنسر با خود به ارمغان آورده، این است که این ذهنیت که “فریلنسرها تنها کار می کنند” تا حد زیادی کم رنگ شده است. همین امر نیز سبب شده که تیم های زیادی برای همکاری به صورت فریلنسری پا بگیرند. همکاری در این تیم ها نیز به صورتی است که هر یک از این اعضا، انجام بخشی از امور را به عهده می گیرند. برای مثال حتی مکن است یک تیم فریلنسری، اعضایی برای بازاریابی، مدیریت پروژه، روابط عمومی و … داشته باشند.

البته غیر از همکاری فریلنسرها با یکدیگر، شرکت ها نیز فریلنسرهای حوزه های مختلف را در پروژه های خود استخدام می کنند. بنابراین فریلنسرها به واسطه بعضی شرکت ها نیز با هم همکار می شوند.

4- پیدایش موقعیت های شغلی تخصصی تر برای فریلنسرها

در دنیای فریلنسینگ، برای همه افراد (در هر سنی و با هر سطح مهارتی) موقعیت های شغلی زیادی وجود دارد. اما اتفاق ویژه ای که در سال فریلنسر شاهد آن بودیم، پیدایش موقعیت های شغلی تخصصی تر برای فریلنسرهاست. در واقع با افزایش اعتبار فریلنسینگ در سال 2021، شرکت های بیشتری سعی می کنند که شکاف های فنی خود را با فریلنسرها پوشش دهند. شاید برایتان عجیب باشد که بدانید حدود 52% از شرکت ها، پروژه های خود را فقط به دلیل نبود نیروهای متخصص به تعویق می اندازند! بنابراین استخدام فریلنسرهای متخصص، می تواند یک راه حل هوشمندانه برای آنها باشد.

بر همین اساس نیز سال های 2021 به بعد، می توانند معدن طلایی برای فریلنسرهایی باشند که مهارت های تخصصی تر دارند. لازم به ذکر است که حوزه های مرتبط با IT و امنیت سایبری، از جمله شاخه هایی هستند که فریلنسرهای ماهر را جذب می کنند.

پیدایش موقعیت های شغلی تخصصی فریلنسرها

چگونه به عنوان یک فریلنسر بهترین استفاده را از شرایط کنونی ببریم؟

با توجه به مواردی که بالاتر ذکر کردیم، بدون شک سال 2021 می تواند یک نقطه عطف فوق العاده برای فریلنسرها باشد. اما اگر ندانید که چگونه باید نهایت استفاده را از این شرایط داشته باشید، هیچ یک از این تغییرات مثبت، فایده ای برای شما نخواهند داشت. به همین جهت در ادامه به 4 نکته اشاره می کنیم که با در نظر گرفتن آنها می توانید بهره وری خود را در سال فریلنسر افزایش دهید.

1- تجربه کسب کنید و متعهد باشید

تجربه عامل بزرگی برای کسب درآمد بیشتر به عنوان یک فریلنسر است. جالب است بدانید که طبق بررسی های انجام شده، فریلنسرهایی که با شرکت های مختلف همکاری می کنند، هم دستمزد بیشتری دارند و هم تجربه های متنوعی را کسب می کنند.

در کنار تجربه، تعهد نیز از رکن های اساسی کسب درآمد از فریلنسری محسوب می شود. فراموش نکنید که اگر در انجام پروژه ها به اندازه کافی متعهد نباشید، مشتریان خود را یکی پس از دیگری از دست خواهید داد.

2- از رقبای خود تمایز شوید

هر چه تعداد فریلنسرها باشد باشد، کارفرمایان نیز گزینه های بیشتری برای انتخاب دارند. از طرفی اکنون دیگر می دانید که در سال 2021 به عنوان سال فریلنسر، تعداد فریلنسرها به رشد فوق العاده رو به رو شده است. بنابراین برای این که بتوانید جای پای خود را محکم نگه دارید، باید بتوانید با ارائه خدماتی ویژه، از رقبایتان متمایز شوید. خدماتی مانند:

  • توجه به جزئیات
  • ارائه خدمات مشتری فوق العاده
  • مهارت های ارتباطی قوی
  • و از همه مهم تر، ارتقای کیفیت انجام پروژه

3- همیشه به دنبال یادگیری باشید

فریلنسرها خودشان مسئول یادگیری و ارتقای مهارت های خود هستند. بنابراین اگر به دلیل کمبود وقت یا سهل انگاری، یاد گرفتن را رها کنند، احتمالاً توسط رقبای خود به گوشه رینگ فرستاده خواهند شد.

به لطف وجود منابع آموزشی آنلاین و ارزان (و حتی رایگان) واقعاً دیگر هیچ بهانه ای برای آموزش ندیدن وجود ندارد. فراموش نکنید که این تصور که همه چیز را می دانید و دیگر نیازی به یادگیری ندارید، می تواند مثل یک سَم برای آینده کاری شما باشد.

4- حضور آنلاین خود را در رسانه های اجتماعی تقویت کنید

احتمالاً نیازی به اشاره نیست که اکثریت قریب به اتفاق فریلنسرها در شبکه های اجتماعی نیز فعالیت دارند. در واقع مهم ترین تبلیغات این فریلنسرها، همان کانال یا صفحه ای است که راه اندازی کرده اند. پس شما هم اگر تاکنون برای این کار اقدام نکرده اید، قدم های اول را بردارید و حضور آنلاین خود را پر رنگ کنید.

سخن پایانی

هر شغلی و هر روش کسب درآمدی، چالش های منحصر به فرد خود را دارد. در هر شرایط کاری هم این امکان وجود دارد که ناگهان همه چیز تغییر پیدا کند. شاید اگر بخواهیم دیدی واقع بینانه داشته باشیم، باید بگوییم که این چالش ها و تردیدها در مورد کار به صورت فریلنسری بیشتر خواهند بود. اما با وجود این، باز هم امتیازات و پتانسیل فوق العاده ای که این نوع کسب درآمد دارد، ارزش این را دارد که با چالش های آن رو به رو شویم.

لازم است اشاره کنیم که طبق پیشبینی ها، در ادامه سال 2021 و در سال 2022، فریلنسری باز هم سیر صعودی گذشته را طی می کند و اعتبار و محبوبیت آن روز به روز افزایش می یابد. بنابراین اگر مشتاقید که آغوش خود را بر ترندهای کاری آینده باز کنید، شروع کسب درآمد از طریق فریلنسینگ می تواند یکی از روش های عالی آن باشد. اگر برای شروع این مسیر مشتاقید، ما در ژاکت سرویس منتظر شما هستیم تا مهارت های شما را به کارفرمایان معرفی کنیم. کافیست وارد این سرویس شده و مشخصات و شرایط کاری خود را در یک پروفایل اختصاصی ثبت فرمایید. از این که در ژاکت سرویس ما را همراهی کردید، سپاسگزاریم.

بنیامین خلیلی

بنیامین خلیلی

نویسنده از: 1400/06/30

دیدگاه خود را بنویسید

Retry Layer 1