ژاکت سرویس ژاکت سرویس
مراحل شروع یادگیری طراحی سایت + معرفی ابزارهای لازم

مراحل شروع یادگیری طراحی سایت + معرفی ابزارهای لازم

طراحی سایت از جمله فعالیت‌هایی است که می‌تواند با خود سود بسیاری به همراه داشته باشد. با توجه به اینکه این روزها برای تولید محتوا، بازاریابی، ارائه خدمات و یا کسب و کار از سایت‌ها کمک گرفته می‌شود، فرصت شغلی برای افرادی که در زمینه طراحی سایت و توسعه آن مهارت دارند زیاد است. نکته جالب در خصوص طراحی سایت این است که هر شخص به کمک کلاس‌های برنامه نویسی و حتی محتواهای خود آموز می‌تواند مهارت‌های لازم را کسب نماید. برای کسب توانایی در زمینه طراحی سایت شما نیازی به صرف هزینه‌های زیاد و دریافت مدارک آکادمیک نخواهید داشت تنها کافی است که به خوبی با مراحل کار و ابزارهای اصلی مورد نیاز آشنا باشید و سپس در جهت یادگیری آنها گام بردارید. ادامه این متن به عنوان راهنمایی برای شروع فعالیت در حوزه طراحی و توسعه وب سایت برای شما خواهد بود.

کسب دانش کافی

برای انجام هرکاری شما نیاز به دانش کافی خواهید داشت. مهم است که بتوانید با درنظر گرفتن فعالیت مدنظر خود به دنبال یادگیری دانش مناسب آن باشید. برای طراحی و توسعه سایت با توجه به اینکه با دنیای اینترنت و ابزارهای هوشمند سر و کار دارید، بایستی به خوبی بر روی زبان‌های برنامه نویسی و چگونگی اجرای آنها تسلط داشته باشید. در زیر زبان‌هایی که به هنگام طراحی و توسعه سایت به آنها نیاز پیدا خواهید کرد را به شما بر اساس اهمیت و اولویت معرفی خواهیم کرد:

زبان HTML

زبان HTML بیش از اینکه به عنوان یک زبان برنامه نویسی شناخته شود در حقیقت یک زبان نشانه گذاری است که نام آن مخفف شده عبارت Hyper Text Markup Language است. لازم به ذکر است که شما با تسلط پیدا کردن بر روی این زبان نشانه گذاری می‌توانید ساختار اصلی و قالب یک سایت را طراحی نمایید. قابلیت دیگری که به واسطه تسلط بر این زبان به دست می‌آورید امکان طراحی تگ‌ها است. تگ‌ها به شما امکان اجرای دستورالعمل‌ها درون صفحات یک سایت را خواهند داد.

زبان CSS

حال که توانسته‌اید قالب و ساختار اصلی سایت خود را طراحی کنید نوبت آن است که با تسلط یافتن بر روی زبان CSS مهارت کافی برای ایجاد یک محیط کاربری جذاب با جزئیات زیاد را کسب کنید. نام این زبان مخفف عبارت Cascading Style Sheets شامل کدهایی برای فرم دهی بیشتر به ساختار اولیه سایت و شخصی سازی محیط آن با توجه به سلیقه شما خواهد بود. انواع آیتم‌ها مانند تغییر رنگ، انتخاب فونت، طراحی بخش‌های مختلف، تنظیم چیدمان بخش‌های مختلف و مواردی از این دست با زبان CSS در دسترس خواهند بود.

زبان جاوا اسکریپت

زبان جاوا اسکریپت از جمله زبان‌های برنامه نویسی بسیار محبوب و کارآمد است که از آن می‌توان علاوه بر استفاده در خصوص طراحی و توسعه وب برای طراحی اپلیکیشن‌های موبایلی و کامپیوتری و یا برنامه نویسی Server Side کمک گرفت. به کمک جاوا اسکریپت می‌توان فضایی پویا با تعامل بالا طراحی نمود. از جمله ویژگی‌های بارز این زبان می‌توان به داینامیک بودن، مبتنی بودن بر شیء و همچنین تفسیری بودن اشاره نمود. لازم به ذکر است که تسلط بر جاوا اسکریپت و استفاده از کتابخانه‌های طراحی شده برای این زبان می‌تواند به شما برای برنامه نویسی در سطحی جدید، حرفه‌ای و لذت بخش کمک کند.

زبان Server Side

تا به اینجا شما مهارت‌های کافی برای طراحی یک سایت پویا و جذاب را فرا گرفتید حال در آخرین مرحله لازم است که با یادگیری یکی از زبان‌های Server Side مانند PHP بتوانید عملکرد منطقی سایت خود را پیش ببرید. منظور از عملکرد منطقی این است که کاربر بتواند با کلیک کردن در بخش‌های مختلف سایت و یا کلیک کردن بر روی دکمه‌ها به صفحات هدف منتقل شود و یا بتواند به آنچه می‌خواهد دست پیدا کند. خوب است به این نکته اشاره کنیم که شما به عنوان یک برنامه نویس می‌توانید صرفاً در حوزه طراحی سایت فعالیت کنید و دانش کافی را کسب نمایید. در این حالت به اصطلاح به شما یک برنامه نویس Client side گفته می‌شود. از سوی دیگر می‌توانید مهارت‌ها و دانش خود را در خصوص طراحی فرایندهای منطقی سایت متمرکز نمایید و به عنوان یک برنامه نویس Server Side شناخته شوید. توصیه ما به شما این است که با کسب مهارت در هر دو حوزه به عنوان یک برنامه نویس Full Stack کار خود را از 0 تا 100 پبش ببرید.

روش‌های بسیاری برای یادگیری این مهارت‌ها وجود خواهد داشت. سعی کنید پیش از هر چیز نسبت به زبان‌های گفته شده بر اساس ترتیب ذکر شده تسلط پیدا کنید و سپس به دنبال گسترش مهارت‌های خود باشید.

ابزارهای مورد نیاز

مرحله اساسی بعدی برای اینکه بتوانید مهارت‌های خود را با کیفیت قابل قبولی اجرایی نمایید، ابزارهای مناسب است. برای انکه بتوانید به خوبی سایت مدنظر خود را طراحی نموده و سپس توسعه دهید بایستی ضمن به روز نگه داشتن اطلاعات خود و همچنین انجام تمرینات بسیار به ابزارهای کارآمد مجهز شوید. ابزارهایی که مورد نیاز شما واقع خواهند شد، شامل دو دسته کلی زیر است:

ویرایشگرهای کد نویسی

ابزارهایی تحت عنوان ویرایشگر کد نویس وجود خواهند داشت که شما می‌توانید آنها را با توجه به زبان برنامه نویسی مدنظر خود و همچنین انواع قابلیت‌های جانبی انتخاب نمایید. به واسطه این ابزار شما می‌توانید مهارت‌های کد نویسی خود را با تمرین و اصلاح خودکار بهبود ببخشید. کدهایی که در محیط ویرایشگرهای کد نویسی نوشته می‌شوند به طور خودکار با آیتم‌های پیشنهایی کامل می‌شوند و یا در صورت داشتن نقص و اشتباه با نشانه‌هایی برای شما نمایش داده می‌شوند. شما می‌توانید از میان انواع ویرایشگرهای کد نویسی معروف مانند PhpStorm،  Microsoft Visual Studio،  Microsoft Expression Web،  ++Notepad و… با توجه به شرایط و نیازهای خود دست به انتخاب بزنید.

نرم افزارهای گرافیکی

یک نرم افزار گرافیکی مناسب ابزاری است که به شما کمک می‌کند تا ایده‌های طراحی سایت خود را آسان‌تر طراحی نمایید. با این نرم افزارها نیای به کد نویسی جزئی و گسترده برای هر بخش از فضای سایت وجود نخواهد داشت و می‌توان به سادگی یک طرح کلی را هر بار در طول کد نویسی مرور کرد. نکته‌ای که خوب است در این بخش به آن اشاره کنیم این است که شما بتوانید کدهای مربوط به طراحی سایت را به یک نمونه طراحی تحت وب تبدیل نمایید، این اقدام به سادگی با یک نرم افزار گرافیکی با کیفیت قابل انجام است. از محبوب‌ترین نرم افزارهای گرافیکی موجود می‌توان به Sketch اشاره نمود.

جمع بندی

طراحی سایت و توسعه آن دنیایی بی انتها است که شما همواره با دست یابی به مهارت‌های بیشتر و پیاده سازی خلاقیت خود می‌توانید بخش‌های بیشتری از آن را کشف کنید. در این عرصه مهم است که بتوانید بین آموخته‌های خود و ابزارهای موجود تعادل ایجاد کنید و بدین شکل به بهترین شکل ممکن مهارت‌های خود را به مرحله عمل برسانید.

بنیامین خلیلی

بنیامین خلیلی

نویسنده از: 1400/06/30

دیدگاه خود را بنویسید

Retry Layer 1