ژاکت سرویس ژاکت سرویس
مهم ترین مزایا و معایب استخدام فریلنسر

مهم ترین مزایا و معایب استخدام فریلنسر

در دنیای همیشه در حال تغییر امروز، مرز بین موفقیت و شکست یک کسب و کار هم به باریکی موست. اما یکی از راه های باقی ماندن در چارچوب موفقیت، استخدام فریلنسرها به جای کارمندان ثابت است. اما اجازه دهید قبل از آن که به نتیجه قطعی درباره همکاری با فریلنسرها برسیم، نگاهی جامع به مزایا و معایب استخدام فریلنسر داشته باشیم. پس اگر شما هم قصد شروع همکاری با فریلنسرها را دارید، اول این مطلب را مطالعه کنید.

مزایای استخدام فریلنسر

در ادامه 7 مورد از مزایا و معایب استخدام فریلنسر را با هم می بینیم. بیایید اول نیمه پر لیوان را ببینیم. استخدام یک فریلنسر به جای یک کارمند ثابت چه امتیازاتی می تواند برای کسب و کارمان داشته باشد؟

1- هزینه های پایین تر

بدون تردید یکی از مهم ترین مزایای استخدام فریلنسرها، مقرون به صرفه بودن آن به نسبت استخدام کارمند تمام وقت است. اما شاید بگویید که ما لیست فریلنسرها و تعرفه های آنها را مرور کردیم و به نظر می آید دستمزد یک فریلنسر بیشتر از یک کارمند است. بله! در اکثر موارد همینطور است. پس چرا می گوییم کار با فریلنسرها هزینه کمتری دارد؟

وقتی یک کارمند تمام وقت را استخدام می کنید، باید برای کل ماه به او حقوق بدهید. از طرفی قراردادی که با او می بندید احتمالاً حداقل 6 ماهه است. پس در تمام این 6 ماه، حتی در مواقعی که عملاً پروژه ای ندارید، باید حقوق او را پرداخت کنید.

علاوه بر این به عنوان کارفرما موظف اید که برای این کارمند بیمه رد کنید. هزینه تجهیزات و دفتر کار را نیز به هزینه بیمه اضافه کنید.

اما برای یک فریلنسر چه هزینه ای می کنید؟ شما برای یک فریلنسر فقط به ازای کاری که انجام می دهد هزینه پرداخت می کنید. پس در این همکاری خبری از هزینه بیمه، تجهیزات، اتاق کار و .. نیست. از طرف دیگر قراردادی که با فریلنسر می بندید، دقیقاً به اندازه پروژه مد نظر است. پس اگر در دوره ای پروژه نداشته باشید، نیازی به پرداخت دستمزد به فریلنسر نیست.

وقتی هزینه های یک کارمند ثابت و یک فریلنسر را در دو کفه یک ترازو می گذاریم، حتی با وجود این که معمولاً دستمزد فریلنسرها بیشتر است، باز هم کفه کارمند سنگین تر است. پس انتخاب یک فریلنسر می تواند انتخاب مقرون به صرفه ای باشد (به خصوص برای کسب و کارهای نوپا که باید برای سرمایه حود برنامه ریزی دقیق تری داشته باشند).

2- ریسک کمتر در پروژه

فریلنسرها به نسبت کارمندان انگیزه قوی تری برای ارائه یک کار باکیفیت دارند. این یک قانون کلی است که تجربه ثابت کرده است. اما دلیل آن چیست؟ دلیل اصلی این واقعیت این است که فریلنسرها همیشه خودشان باید به فکر پیدا کردن پروژه های بعدی شان باشند. پروژه های بعدی چطور پیدا می شوند؟ با ارائه کار باکیفیت، جلب رضایت مشتری و تبلیغات دهان به دهان. پس فریلنسرها یک انگیزه بزرگ برای حرفه ای بودن دارند و آن جذب پروژه های بیشتر است.

اما این امر یک دلیل دیگر هم دارد. در قراردادی که با فریلنسر می نویسید، می توانید تمام جزئیات را دقیقاً برای همین پروژه مشخص کنید. بنابراین می توانید ریسک ها و مشکلات احتمالی را پیشبینی کنید و در قرارداد خود یک بند یا تبصره را مختص آنها بنویسید.

به عنوان مثال می توانید دقیقاً مشخص کنید که اگر این مشکلات خاص رخ دهند، فریلنسر مسئول برطرف کردن آنهاست. اگر این مشکلات توسط فریلنسر برطرف نشوند، بخشی از دستمزد پرداخت نخواهد شد.

این در حالی است که وقتی با یک کارمند قرارداد می بندید، فقط به کلیات وظایف او اشاره می کنید. طبیعی است که در چنین شرایطی احتمالی بروز اختلافات و سوء تفاهم ها بیشتر خواهد بود.

3- استخدام فریلنسرها، راحت تر از همیشه با پلتفرم های فریلنسینگ

وقتی صحبت از مزایا و معایب استخدام فریلنسر است، بدون شک باید به فرآیند پیدا کردن این نیروهای کار نیز اشاره کنیم. شاید در گذشته دسترسی به جامعه فریلنسرها و پیدا کردن گزینه ایدئال کاری چالش برانگیز بود. اما حالا دیگر به لطف وجود پلتفرم های فریلنسینگ، این فرآیند بسیار جذاب و حتی راحت تر از استخدام یک کارمند شده است. کافیست وارد این پلتفرم ها شوید و لیست فریلنسرها را مرور کنید.

در حال حاضر پلتفرم های فریلنسینگ زیادی هستند که می توانید به آنها سر بزنید. اما اکثر این پلتفرم ها عمومی هستند؛ یعنی فریلنسرها همه شاخه می توانند خدمات خود را در آنها تعریف کنند. هر چند که این سرویس ها هم می توانند شما را به هدف تان برسانند. اما اگر پلتفرمی را پیدا کنید که به طور تخصصی در حوزه مورد نظرتان فعالیت کند، کار برایتان راحت تر خواهد بود. چراکه طبیعتاً گزینه ها و فضای آن پلفترم، دقیقاً با همین نوع پروژه ها طراحی شده اند.

در ژاکت سرویس می توانید وارد پروفایل هر فریلنسر شوید و اطلاعات زیر را در مورد او ببینید:

  • جزئیات خدمات و مهارت ها
  • خدمات جانبی با دستمزد بیشتر
  • زمان تحویل پروژه
  • تعداد فروش این سرویس
  • زمان پاسخگویی

همینطور می توانید لیست فریلنسرها را تحت چند ویژگی مختلف فیلتر کنید تا هر چه زودتر فریلنسر ایدئال خود را پیدا کنید.

معایب استخدام فریلنسر

در بخش دوم بررسی مزایا و معایب استخدام فریلنسر، می رسیم به نکات مهمی که باید در این همکاری در نظر داشته باشید. در واقع با وجود امتیازات طلایی بالا، باز هم شاید استخدام یک فریلنسر آن همکاری رویایی که در ذهن دارید نباشد. نگاهی به معایب زیر بیندازید تا بتوانید دیدی واقع بینانه تر به این مسیر داشته باشید.

1- عدم امکان نظرات بر کار فریلنسر

اگر جزو کارفرماهایی هستید که معتقد اید باید بر کار اعضای تیم نظرات دائم داشته باشید تا کارها درست پیش بروند، احتمالاً همکاری با یک فریلنسر برایتان عذاب آور خواهد بود.

اکثریت قالب فریلنسرها کار خود را به صورت دوکاری انجام می دهند و به دلایلی مثل هم پوشانی پروژه های متعدد در دفتر کار شما حاضر نخواهند بود. دقیقاً به همین دلیل هم بدیهی است که نمی توانید مرتباً روی کار او نظرات داشته باشید.

البته بالاتر هم اشاره کردیم که اگر فریلنسری کار بی کیفیتی تحویل دهد، عملاً مشتری های بالقوه خود از دست خواهد داد. از طرف دیگر می توانید دستمزد را به صورت مرحله ای پرداخت کنید. به این معنی که مثلاً بعد از یک ماه، نصف پروژه را تحویل بگیرید و نصب دستمزد را هم پرداخت کنید. دراین صورت فریلنسر نیز انگیزه بیشتری برای تحویل به موقع و باکیفیت پروژه خواهد داشت.

نکته: اگر پرداخت دستمزد فریلنسر را ساعتی در نظر بگیرید، محدودیتی که در عدم نظارت بر فریلنسر دارید پررنگ تر خواهد شد. چرا؟ چون نمی توانید مطمئن باشید که مثلاً فریلنسر واقعاً چند ساعت از این ساعت را واقعاً کار کرده است. برای حل چنین مشکلی می توانید دستمزد را به صورت پروژه ای پرداخت کنید. در واقع روش استاندارد و بهتر پرداخت دستمزد همیشه پروژه ای است و نه ساعتی.

2- هم پوشانی با پروژه های دیگر

همکاری با یک فریلنسر موفق و حرفه ای آرزوی شماست؛ اما چنین فریلنسری احتمالاً به طور همزمان روی چند پروژه کار می کند. در واقع این که فکر کنید این فریلنسر قرار است فقط برای شما کار کند مثل این است که فکر کنید یک گارسون در رستوران مانده تا فقط به شما سرویس دهد!

بنابراین این یک واقعیت است که این فریلنسر در هر بازه زمانی روی چند پروژه مشغول است؛ بنابراین سهم هر پروژه از تمرکز، دقت و ایده های او، فقط بخشی از آنهاست و نه همه آنها.

البته این مورد نمی تواند یک امتیاز منفی قطعی باشد. بلکه فقط باید در بعضی از پروژه های مهم تر آن را به عنوان یک ریسک در نظر داشته باشید.

3- عدم امکان آموزش فریلنسر

هر شرکتی قوانین و شرایط متفاوتی دارد. بعضی از این تفاوت ها به قدری ظریف اند که فقط کارمندی که مدتی در این شرکت کار کند متوجه آنها خواهد شد. اما یک فریلنسر فرصت آشنایی با این تفاوت ها را ندارد.

بنابراین شاید این که نمی توانید یک سری از جزئیات کسب و کار خود را برای فریلنسر روشن کنید، برای پروژه آسیب زننده باشند. اما این راه حل را هم دارید که تا جای ممکن از سیستم های یکپارچه و مقیاس پذیر برای تعامل و تبادل کارمندان استفاده کنید. فریلنسر می تواند با حضور در این سیستم تا حد زیادی به مسائل جزئی آشنا شود.

4- غیر قابل پیشبینی بودن کیفیت

یکی دیگر از ریسک های استخدام فریلنسر، مطمئن نبودن از کیفیت خروجی نهایی است. بله؛ قبل تر گفتیم که فریلنسر انگیزه محکمی برای خوب کار کردن دارد. اما باز هم ممکن است به طور تصادفی به فریلنسری بر بخورید که چندان اهمیتی برای این موضوع قائل نیست.

اما صبر کنید! برای این مشکل هم یک راه حل دارید و آن بررسی دقیق رزومه فریلنسر است. از آنجایی که یکی از بزرگ ترین مزایای استخدام فریلنسر، سریع بودن این فرآیند است، شاید به دلیل محدودیت زمانی، رزومه و پیشینه فریلنسر را دقیق بررسی نکنید. خب در این صورت احتمال این که در آخر با یک پروژه بی کیفیت طرف باشید، بسیار بیشتر خواهد بود.

پس راه حل چیست؟ این که وقتی در حال ارزیابی فریلنسرها هستید، تمام نمونه کارهای آنها را به دقت و باحوصله ارزیابی کنید. همچنین یک مصاحبه آنلاین، تلفنی یا حضوری هم با فریلنسر مد نظر داشته باشید. همه اینها درصد شکست پروژه را کاهش می دهند؛ اما باز هم آن را به صفر نمی رسانند!

جمع بندی

خب حالا که مزایا و معایب استخدام فریلنسر را می دانید، به نظر شما کدام کفه ترازو سنگین تر است؟ آیا ارزشش را دارد که نیمه پر لیوان را ببینید و به روش های مختلف با معایب این همکاری کنار بیایید؟

بر اساس گزارش CareerBuilder کارفرمایانی که مایل به همکاری با فریلنسرها هستند، از سال 2016 تا 2017 حدود 47% بیشتر شدند. بنابراین بر اساس این آمار، می توان نتیجه گرفت که اکثر کسب و کارها ترجیح می دهند از معایب همکاری با فریلنسرها چشم پوشی کرده یا راهی برای آن پیدا کنند. به خصوص در استارت آپ ها یا مشاغلی که بودجه محدودی دارند، با استخدام فریلنسر می توان با یک تیر چند نشان زد. خوشحال می شویم که شما هم ایده خود را در قسمت نظرات با ما در میان بگذارید.

بنیامین خلیلی

بنیامین خلیلی

نویسنده از: 1400/06/30

دیدگاه خود را بنویسید

Retry Layer 1