ژاکت سرویس ژاکت سرویس
سوالات مهمی‌ که قبل از تغییر روش کاری خود به فریلنسینگ  باید از خودتان بپرسید

سوالات مهمی‌ که قبل از تغییر روش کاری خود به فریلنسینگ باید از خودتان بپرسید

گسترش تکنولوژی و افزایش استفاده از فضای آنلاین برای انجام کارها، موجب شده تا در سرتاسر دنیا فریلنسری گسترش چشمگیری داشته باشد. کاهش موقعیت‌های کاری در کشورهای بزرگ و کاهش هزینه‌های نگهداری کارمند از سوی دیگر شرکت‌ها را به سمت استخدام فریلنسر هدایت می‌کند.  از طرفی بسیاری از افراد تمایل دارند تا سبک فریلنسینگ را برای کار خود انتخاب کنند.  احساس آزادی از نداشتن کارفرما، نداشتن ساعت‌های کاری مشخص و امکان درآمد نامحدود، همگی مواردی هستند که مشاغل فریلنسری را جذاب میکنند. اگرچه دستیابی به این مزایا ناممکن نیست، اما باید بدانید که همه فریلنسرها موفق عمل نمی‌کنند. مانند هر شغل دیگری برای موفقیت در این حرفه نیز باید توانمندی‌های خاصی داشته باشید.

در این مقاله قصد داریم در مورد چند سوال اساسی که قبل از  پیوستن به دنیای فریلنسری باید از خود بپرسید، صحبت کنیم. می‌توانید از این سوالات به عنوان یک چک لیست استفاده کنید و قبل از هر تصمیمی‌آنها را مورد بررسی قرار دهید.

بزرگترین جذابیت فریلنسری برای شما چیست؟

اگر قصد ورود به کسب و کار فریلنسری را دارید، اولین سوالی که باید از خود بپرسید این است که: چرا این نوع کسب و کار نسبت به روش کاری سنتی برای من جذاب تر است؟

داشتن کنترل بیشتر بر روی کاری که انجام می‌دهید،  راه اندازی کسب و کار شخصی،  مشکلات خانوادگی و ضرورت حضور در خانه؛  همگی می‌توانند دلایل قابل قبولی باشند.

اما اگر فریلنسری را به خاطر در دلایل زیر یا چیزی مشابه آن انتخاب می‌کنید، پیشنهاد می‌کنم همین الان از آن فاصله بگیرید.

  • تنفر از شغل یا فضای کاری که در آن در مشغول به کار هستید
  • داشتن تایم آزاد بیشتر
  • داشتن مشکلات شخصی با رئیس یا سایر کارمندان بالادست.

به یاد داشته باشید که کسانی در فریلنسری موفق خواهند بود که به شغل خود علاقه مندند و توانایی تعامل با افراد دیگر را دارند. از طرفی فریلنسرها می‌دانند که برای راه اندازی کسب و کار شخصی خود حتی لازم است بیشتر از قبل فعالیت کنند. بنابراین فریلنسری را با تنبلی اشتباه نگیرید.

 چقدر تعهد کاری دارید؟

در دنیای فریلنسری همه‌ی مسئولیت‌ها به عهده شماست. شما قرار است رئیس، کارمند و حسابدار خود باشید. بنابراین تعهد کاری نقش مهمی‌در موفقیت در دنیای فریلنسری دارد. شاید زمان کاری شما انعطاف پذیرتر باشد، اما قطعاً نسبت به کسب و کارهای معمولی کمتر نخواهد بود. مدیریت کارها و انجام به‌ موقع آنها نقش مهمی‌در کسب اعتماد مشتریان دارد. در شرکت‌های بزرگ افرادی به عنوان سرپرست، نحوه عملکرد کارمند‌های بخش‌های مختلف را ارزیابی می‌کنند. در واقع الزام به پاسخگویی نیروی محرکه این شرکت‌ها است. اما در مورد کسب و کار فریلنسری شما باید نسبت به خود پاسخگو باشید. اگر تعهد کافی در این زمینه را ندارید وارد این نوع کسب و کار نشوید.

آیا در حوزه کاری خود مهارت کاری دارید؟

یک فریلنسر تنها با تکیه بر توانمندی‌های خود می‌تواند فعالیت کند. بنابراین اگر مهارت کافی در انجام کاری نداشته باشید، قطعا برای بدست آوردن پروژه‌های مختلف با مشکل مواجه خواهید شد. دنیای فریلنسری نسبت به کسب و کارهای عادی رقابتی تر است. شما باید بتوانید کارفرما را قانع کنید که نسبت به سایرین مهارت‌های بیشتری دارید. برای ارائه دادن این مهارت‌ها باید رزومه و نمونه کارهای مناسبی داشته باشید. بنابراین چاره‌ای جز کسب مهارت و به روز رسانی اطلاعات خود ندارید.

آیا شخصیت فریلنسری دارید؟

مانند هر کسب و کار دیگری فریلنسری نیز نیاز به ویژگی‌های شخصیتی منحصر به فرد دارد. اگرچه مزایای فریلنسری مانند: داشتن ساعت کاری انعطاف پذیر، کار کردن از خانه بدون نیاز به جابجایی یا حتی پوشیدن لباس رسمی، ‌هرکسی را وسوسه می‌کند. اما به یاد داشته باشید که فریلنسرها درآمد مشخصی ندارند. آیا می‌توانید با این موضوع سازگار باشید؟ تصور کنید درآمد ماهیانه ثابتی ندارید. ممکن است بیمار شوید و  قرار نیست مرخصی با حقوق داشته باشید. برای هزینه کردن در تعطیلات باید محتاط باشید.  سازگار بودن با شرایط متفاوت و عدم قطعیت‌های موجود ویژگی‌ای است که یک فریلنسر باید داشته باشد.

 آیا حامی‌ و پشتوانه مشخصی دارید؟

اگرچه شما فعالیت‌های شغلی خود را به تنهایی انجام می‌دهید، اما لازم است با افرادی نیز مرتبط باشید. در یک شرکت بزرگ حسابدار، طراح و گرافیست و یا حتی وکیل در دسترس شما هستند. اما اگر به تنهایی کار می‌کنید قطعاً نیاز به یک تیم حرفه‌ای پشتیبان دارید. باید افراد قابل اعتماد را بشناسید تا بتوانند بخشی از کارهایی که در آنها تخصص ندارید را پوشش دهند. بنابراین قبل از شروع به کار فریلنسری حتماً چنین افرادی را پیدا کنید. فریلنسرهای فعال در حوزه‌های دیگر که می‌توانند از شما پشتیبانی کنند.

 توانایی ایجاد یک شبکه قوی برای کسب و کار خود را دارید؟

برای داشتن یک کسب و کار موفق باید بتوانید با افراد مختلف ارتباط برقرار کنید. این ارتباط می‌تواند از طریق شبکه‌های مجازی یا سمینارها و رویدادهای مختلف باشد. به هر حال با افراد مرتبط با حوزه کاری خود در ارتباط باشید. از شبکه‌های اجتماعی استفاده کنید و به معرفی کسب و کار و مهارت‌های خود بپردازید. به این ترتیب کم کم در بازار کاری خود می‌توانید اعتماد افراد را جلب کرده و پروژه‌های بهتری را دریافت کنید. داشتن یک روحیه اجتماعی و توانایی برقراری ارتباط با افراد از لازمه‌های کسب و کارهای فریلنسری است.

 آیا می‌توانید تنها باشید؟

زندگی فریلنسری یک سبک زندگی آرام و بدور از دغدغه‌های اجتماعی است. فریلنسرها باید توانایی تنها بودن را داشته باشند. شما با هیچ همکار و یا حتی در برخی موارد مشتری به صورت مستقیم در ارتباط نیستید. بنابراین از خودتان بپرسید که آیا می‌توانید چنین محیطی را تحمل کنید. چقدر نیاز به ارتباط اجتماعی دارید و محدود شدن ارتباطات اجتماعی چقدر به شما آسیب می‌رساند.

قطعا اگر شخصیت بیش از حد اجتماعی و برون گرایی دارید از  کسب و کار فریلنسری لذت نمی‌برید.

 چقدر توانایی مدیریت مالی دارید؟

توانایی مدیریت مالی برای یک فریلنسر بسیار حیاتی است. از آنجایی که به عنوان یک فریلنسر درآمد مشخصی ندارید، و حتی ممکن است تا چندین ماه بدون کار بمانید، باید توانایی پس انداز داشته باشید و بتوانید بودجه خود را برای زمان‌های مختلف مدیریت کنید. نداشتن درآمد مشخص و ثابت یکی از دغدغه‌های کسب و کارهای فریلنسری است.

 چقدر توانایی سازماندهی کارها را دارید؟

به عنوان یک فریلنسر باید بتوانید تمام فعالیت‌های شغلی خود را سازماندهی کنید. مهم نیست از چه سیستمی‌ برای سازماندهی کارهای خود استفاده می‌کنید. این سیستم باید با روحیات و شرایط کاری شما همخوانی داشته باشد. اما آنچه مهم است، انجام کارها به صورت منظم و سازماندهی شده و در یک برنامه‌ریزی مشخص با استفاده از یک تکنولوژی خاص برای شما لازم و ضروری است. به یاد داشته باشید که در کسب و کارهای فریلنسری به دلیل مدیریت شخصی عدم توانمندی در سازماندهی کارها می‌تواند مشکلات بزرگی را ایجاد کند.  قرار گرفتن در یک چهارچوب مشخص و پیروی کردن  از آن برای یک فریلنسر از هر نظر لازم و ضروری است.

تا چه حد در مدیریت زمان موفق هستید؟

نداشتن ساعت کاری مشخص و نبود قانون مشخصی برای انجام کارها ممکن است شما را دچار سردرگمی کند. بسیاری از افراد توانایی مدیریت زمان را به صورت شخصی ندارند. آنها حتما باید در قالب یک موسسه یا شرکت به فعالیت بپردازند و زمان آنها توسط اشخاص دیگری مدیریت شود.

یک فریلنسر باید بتواند میان زمان کار و زندگی خود تعادل ایجاد کند. به تعهدات خود پایبند باشد و پروژه‌های کاری خود را در زمان مشخص شده به کارفرما تحویل دهید.

 آیا می‌توانید محل مناسبی برای کار کردن خود در نظر بگیرید؟

یکی از سوالات مهمی‌ که باید قبل از پیوستن به دنیای فریلنسری با آن پاسخ دهید، همین موضوع است. چقدر می‌توانید میان کار و زندگی خود تعادل ایجاد کنید. به یاد داشته باشید که شما قرار است از درون خانه فعالیت شغلی خود را ادامه دهید بنابراین باید بتوانید فضای جداگانه را برای کار خود ایجاد کنید.  این فضا می‌تواند یک اتاق جداگانه یا حتی گوشه‌ای از خانه باشد. اما به هرحال اگر حانه شلوغ و پر جمعیتی دارید باید برای محل کار خود فکری کنید. استفاده از کافه‌ها یا کتابخانه‌های عمومی می‌تواند جایگزین مناسبی برای شما باشد.

سخن پایانی

برای موفقیت در کسب و کار فریلنسری، باید مزایا و معایب آن را به شکل همزمان ببینید نیازهای خود را بسنجید و شرایط زندگی خود را در نظر بگیرید، ویژگی‌های شخصیت مورد نیاز برای یک فریلنسر موفق را بدانید و تلاش کنید این ویژگی‌ها را در خود تقویت کنید.

اگرچه کسب و کارهای فریلنسری آزادی‌های زیادی را برای شما به دنبال خواهد داشت؛ اما به یاد داشته باشید مسئولیت همه چیز شخصاً متوجه شما است.  بنابراین قبل از اینکه از کار فعلی خود استعفا دهید، سوالات این مقاله را یک بار مرور کنید. پاسخ به این سوالات در تصمیم گیری درست به شما کمک خواهد کرد.

بنیامین خلیلی

بنیامین خلیلی

نویسنده از: 1400/06/30

دیدگاه خود را بنویسید

Retry Layer 1