ژاکت سرویس ژاکت سرویس
چگونه از فریلنسینگ به درامد برسیم؟ پردرآمدترین شاخه های فریلسینگ کدام اند؟

چگونه از فریلنسینگ به درامد برسیم؟ پردرآمدترین شاخه های فریلسینگ کدام اند؟

بیایید این مطلب را با یک واقعیت جالب شروع کنیم؛ اکثر فریلنسرها به طور میانگین از کارمندان درآمد بیشتری دارند. این در حالی است که این فریلنسرها ساعات کمتری از روز را به نسبت کارمندان کار می کنند. اما نکته ای که در این راستا نباید نادیده گرفت این است که درآمد فریلنسینگ بسته به حوزه ای که در آن کار می کنید و سطح تخصصی که دارید کاملاً متغیر است. از طرفی از آنجایی که در دنیای فریلنسری، تمام مراحل به عهده خود فریلنسر است، یکی از ابهامات این افراد، نحوه رسیدن به درآمد فریلنسینگ است. بر همین اساس در این راهنما تصمیم گرفتیم که ابتدا مراحل رسیدن به درآمد فریلنسینگ را مرور کرده و بعد به 6 مورد از پردرآمدترین شاخه های فریلسینگ اشاره کنیم.

چگونه به عنوان یک فریلنسر به کسب درآمد بپردازیم؟

فرآیند کلی برای کسب درآمد از فریلنسینگ یک چیز است: پیدا کردن پروژه های مختلف و دریافت دستمزد به صورت ساعتی یا پروژه ای. اما نکته اینجاست که این فرآیند مراحل مختلفی دارد که همه این مراحل نیز نیازمند برنامه ریزی است. مراحلی که باید به صورت پیوسته برای کسب درآمد از فریلنسری انجام دهید عبارت اند از:

  • بازاریابی برای خود
  • پیدا کردن مشتریان بالقوه
  • ارائه پشتیبانی از پروژه های انجام شده
  • بودجه بندی و مدیریت مالی
  • مدیریت زمان

اگر برای انجام هر یک از این اقدامات به اندازه کافی وقت صرف نکنید، احتمالاً پروژه های بعدی را رقبایتان از شما خواهند گرفت. اما اگر در این مسیر تازه وارد اید، جای نگرانی نیست. چرا که برای موفقیت در این مسیر هم مثل هر کار دیگری فقط لازم است که برنامه ریزی داشته باشید و با با یک سری اصول و واقعیت ها آشنا باشید. برای آگاهی از این موارد هم جای درستی آمده اید. ما در ادامه ابتدا مراحل شروع کسب درآمد از فریلنسینگ را بررسی می کنیم و درباره درآمد محبوب ترین حوزه های فریلنسینگ صحبت می کنیم.

مرحله اول: حوزه کاری خود را انتخاب کنید

برای انتخاب حوزه کاری خود به عنوان یک فریلنسر دو انتخاب دارید؛ یا به سراغ مهارتی که همین حالا دارید بروید، یا به سراغ حوزه ای بروید که به آن علاقه دارید و مایلید مهارت های آن را کسب کنید. البته پیشنهاد می دهیم که قبل از این که حوزه کاری خود را نهایی کنید، لیست شغل های پردرآمد فریلنسینگ که پایین تر آورده ایم را مرور کنید.

بعد از این که تخصصی خود را مشخص کردید، می توانید باقی مسیر را بر همین مبنا ادامه دهید. برای مثال می توانید مهارت های لازم برای این حوزه را کسب کنید و در پلفترم های فریلنسینگ که به طور تخصصی در همین حوزه فعالیت دارند ثبت نام کنید.

مرحله دوم: خدمات خود را محدود کنید

بعد از روشن کردن حوزه کاری، باید خدماتی که قرار است ارائه دهید را هم محدود کنید. به عنوان مثال اگر یک طراح گرافیک هستید، نمی توانید انتظار داشته باشید که در چند شاخه (مثل طراحی UI، طراحی لوگو و تبلیغات بصری) به طور همزمان پروژه داشته باشید. در عوض وقتی کار خود را محدود می کنید، مشتریان نیز احساس می کنند که شما تخصص بیشتری در همان حوزه های معدود دارید. بنابراین به مرور زمان به عنوان یک فریلنسر موفق در همان حوزه دقیق شناخته خواهید شد.

مرحله سوم: یک پورتفولیوی دیجیتالی برای خود بسازید

حالا وقت آن است که نمونه کارها و سوابق خود را در یک پورتفولیو (رزومه ای تصویری شامل نمونه کارها) جمع آوری کنید. دقت کنید که اگر نمونه کارهای زیادی دارید، لازم نیست که همه آنها را در پورتفولیوی خود قرار دهید. بلکه بهتر است چند نمونه باکیفیت و متنوع را گلچین کنید تا مهارت های خود را به بهترین شکل به مشتریان نشان دهید.

لازم به ذکر است که رایج ترین مواردی که فریلنسرها در پورتفولیوی خود می گنجانند عبارت اند از:

  • اطلاعات شخصی
  • تجربه و سوابق کاری
  • اطلاعات تحصیلی و مدارک حاشیه ای کسب شده
  • نظرات مشتریات قبلی
  • نمونه کارها

نکته: پورتفولیو را می توانید در هر فرمتی که مایلید بسازید. اگر بهترین پورتفولیو، یک وب سایت شخصی است. پس در صورت امکان یک ساده برای خود طراحی کنید که شامل اطلاعات تماس شما و نمونه کارهایتان باشد.

مرحله چهارم: خود را به مشتریان معرفی کنید

در این مرحله به بخش اصلی کسب درآمد فریلنسینگ، یعنی پیدا کردن مشتری می رسید. اول به این فکر کنید که تمایل دارید با چه مشتری هایی همکاری کنید. برای مثال شاید ترجیح دهید با پروژه های خصوصی کوچک همکاری کنید یا با استارت آپ ها یا با پروژه های بزرگ تر و … . دقت کنید که نوع مشتریانی که انتخاب می کنید، در میزان درآمد فریلنسینگ شما هم مؤثر خواهند بود. چرا که هر چه مشتری کوچک تر و نوپاتر باشد، توانایی کمتری هم برای پرداخت دستمزد خواهد داشت.

بعد از آن که مشتریان خود را به صورت کلی تعیین کردید، می توانید در فضای وب یا در شبکه های اجتماعی به سراغ این مجموعه ها بروید و به آنها درخواست همکاری بدهید. البته در کنار این کار، می توانید در فضای وب هم برای آگهی های استخدام جست و جو کنید. علاوه بر این می توانید در پلتفرم های فریلنسینگ نیز ثبت نام کنید.

مرحله 5: قبل از ترک کردن شغل قبلی خود، جای پای خود را محکم کنید

این مرحله به افرادی مرتبط است که در حال حاضر نیز در حال کسب درآمد از روشی غیر از فریلنسری هستند و حالا می خواهند به این حوزه مهاجرت کنند. اگر تصمیم دارید که شغل دائمی خود را برای همیشه در کنار فریلنسینگ حفظ کنید، هم کار سختی خواهید داشت و هم احتمالاً درآمد چندانی از فریلنسینگ به دست نخواهید آورد. اما اگر هم تصمیم دارید که شغل فعلی خود را به طور کامل رها کنید، نباید بی گُدار به آب بزنید! بنابراین بهترین کار این است که مدتی را در هر دو حوزه مشغول باشید. سپس وقتی از جایگاه خود در فریلنسینگ مطمئن تاحدودی شدید، کار قبلی خود را ترک کنید.

با این کار اول مطمئن می شوید که واقعاً به فریلنسینگ علاقه دارید یا نه؟ و اگر احساس کنید که برای این نوع کار کردن ساخته نشده اید، می توانید به راحتی به کار قبلی خود تکیه کنید.

اما شاید بپرسید که چه زمانی می توانیم مطمئن باشیم که فریلنسری برای ما مناسب است؟ در هر حوزه ای که فعالیت می کنید و هر درآمدی که دارید، زمانی که درآمد فریلنسینگ برای شما حداقل به 50% درآمد کار قبلی تان رسید، می توانید آن شغل قبلی را رها کنید.

مراحلی که جهت کسب درامد از فریلنس باید طی کنید

مرحله 6: همیشه به دنبال بهتر شدن باشید

میزان درآمد فریلنسینگ، کاملاً به سطح مهارت های فریلنسر بستگی دارد. بنابراین اگر می خواهید سیر صعودی را در این مسیر طی کنید، باید از همان ابتدا روی ارتقای مهارت های خود کار کنید. برای ارتقای مهارت های خود هم لازم نیست که حتماً در دوره های رسمی شرکت کنید و مدرک دریافت کنید. بلکه کافیست حتی از طریق دوره های آنلاین، دانش خود را گسترش دهید. چراکه تکیه شما به عنوان یک فریلنسر بر نمونه کارهایتان خواهد بود و نه بر مدارکی که دارید.

حوزه های پردرآمد فریلنسینگ کدام اند؟

پیش از آن که مسیر فریلنسری خود را به طور جدی شروع کنید، بهتر است با حوزه هایی که همیشه بازار داغی در فریلنسری دارند آشنا شوید. اگر بتوانید در این حوزه ها تبدیل یک فریلنسر شناخته شده شوید، هم پروژه های زیادی خواهید داشت و هم درآمد قابل توجهی از این پروژه ها کسب خواهید کرد. در ادامه 6 شاخه را که جزو پر رونق ترین و پردرآمدترین حوزه های فریلنسینگ هستند به شما عزیزان معرفی می کنیم.

1- خدمات طراحی و توسعه وب

احتمالاً نیازی نیست اشاره کنیم که بازار کار طراحی و توسعه وب در چند سال اخیر رشد فوق العاده ای داشته است. این رشد به اندازه ای بوده است که ایالات متحده به دلیل تقاضای بالا و پیشرفت های مداوم صنایع مختلف، با کمبود توسعه دهندگان وب رو به رو شده است! از طرفی درصد زیادی از موقعیت های شغلی این حوزه نیز مربوط به توسعه دهندگان فریلنسر است. بنابراین اگر یک توسعه دهنده سایت هستید، خیالتان از بابت درآمدی که می توانید از این شاخه داشته باشید راحت باشد.

اما خود حوزه طراحی و توسعه وب نیز به 4 شاخه شاخه تقسیم می شود:

  1. طراحی سایت های وردپرسی: طراحی و پشتیبانی سایت های وردپرسی.
  2. توسعه دهنده Front-end: برنامه نویسی ظاهر سایت؛ از طراحی صفحات ورود و ثبت نام گرفته تا لندینگ پیج ها و … .
  3. توسعه دهنده Back-end: توسعه و پشتیبانی بخش های مرتبط با سرور و پایگاه داده.
  4. توسعه دهنده :Full Stack هم فرانت-اند و هم بک-اند (از آنجایی که این حوزه نیازمند تخصص های چند جانبه است، درآمد آن از 3 شاخه دیگر بیشتر است).
  5. ارائه خدمات وردپرس : با توجه به تعداد وبسایت های وردپرسی خدماتی که پیرامون وردپرس ارائه می شود بسیار پرتقاضا است.

2- خدمات تولید محتوا

اگر در حوزه تولید محتوا فعالیت دارید، یک خبر خوب برایتان داریم؛ بازار کار فوق العاده ای همراه با پروژه های زیادی در انتظار شما هستند. دلیل این پروژه های زیادی نیز این است که هر کسب و کاری برای دیجیتال مارکتینگ خود به محتوا (به ویژه محتوای متنی) نیاز دارد. جالب است بدانید که حدود 62% از شرکت های سرتاسر دنیا، کار تولید محتوای خود را برون سپاری می کنند. این امر به این معنی است که این شرکت ها با فریلنسرهای تولید کننده محتوا همکاری می کنند.

اما درآمد فریلنسینگ از حوزه تولید محتوا، بنا به موضوعی که برای آن محتوا تولید می کنید متغیر است. اما محبوب ترین شاخه های تولید محتوا در حال حاضر شامل موارد زیر هستند:

  • حوزه های فناوری
  • موضوعات خانوادگی مثل تربیت فرزندان
  • دارویی و درمانی
  • تحصیلی

ارائه خدمات تولید محتوا جهت کسب درامد از فریلنس

3-خدمات طراحی گرافیک

طراحی گرافیک هم یکی دیگر از تخصص هایی است که سال هاست بازار کار قدرتمند خود را حفظ کرده است. پس اگر یک طراح گرافیک هستید، کافیست برای خود بازاریابی کنید، تا پروژه فریلنسری خود را پیدا کنید.

اما یک نکته مهم درباره درآمد فریلنسینگ از طراحی گرافیک وجود دارد. همانطور که می دانید این حوزه بسیار گسترده است و شامل شاخه های متنوعی است (مثل طراحی لوگو، طراحی UI و UX، طراحی پست های شبکه های اجتماعی و …). بنابراین قبل از این که بازاریابی برای خود را شروع کنید، باید حوزه دقیق فعالیت خود را مشخص کنید. مثلاً تعیین کنید که دقیقاً در حوزه گرافیک های چاپ و تبلیغات فعالیت می کنید. این گرافیک ها شامل طراحی بروشور، کارت ویزیت، کاتالوگ و … است.

بعد از این که مهارت های خود را تعیین کردید، باید نمونه کارهای متنوع و خلاقانه ای را طراحی کنید و در رزومه خود قرار دهید. چرا که طراحی گرافیک از جمله شاخه هایی است که نمونه کارهای شما حرف اول و آخر را خواهند زد. اهمیت نمونه کارها به اندازه ای است که اگر واقعاً در این حوزه تبحر و خلاقیت داشته باشید، نیازی به هیچ مدرک مرتبطی ندارید.

نکته: اگر می خواهید درآمد خود را به عنوان یک طراح گرافیک به مرور زمان افزایش دهید، یکی از هوشمندانه ترین راه ها این است که زبان های کدنویسی وب سایت ها را هم آموزش ببینید. در این صورت می توانید یک پروژه کامل طراحی سایت را به تنهایی انجام دهید. طبیعتاً چنین پروژه درآمد بسیار خوبی هم خواهد داشت.

4- خدمات دیجیتال مارکتینگ

بازاریابی دیجیتال نیز از قدرتمندترین شاخه های فریلنسینگ است که نیازمند ذهن های خلاقی است که می توانند مسیر رشد مشاغل آنلاین را فراهم کنند. بنابراین اگر صاحب یک ذهن خلاق هستید، می توانید آینده شغلی خود را با یندهدرآمد فریلنسینگ از دیجیتال مارکتینگ تضمین کنید. لازم به ذکر است که اگر اصولاً دوستدار تنوع اید، بازاریابی دیجیتال همان شغل ایده آل شماست. چرا که هر پروژه با پروژه قبلی متفاوت خواهد بود.

برای فریلنسری در حوزه دیجیتال مارکتینگ، می توانید کار خود را با پروژه های کوچک مثل بازاریابی از طریق پست های شبکه های اجتماعی شروع کنید. سپس کم کم کار خود را گسترش داده و به سراغ پروژه های بزرگ تری مثل طراحی هویت برند یا طراحی کمپین های بازاریابی بروید.

5- دستیاری مجازی

یک دستیار مجازی یا VA می تواند مسئولیت های مختلفی را به عهده بگیرد. از پشتیبانی آنلاین از مشتریان گرفته تا مسئول ارسال ایمیل ها و . … . از آنجایی که استخدام یک دستیار مجازی، هزینه های کمتری به نسبت استخدام تمام وقت و حضوری یک کارمند دارد، بسیاری از شرکت ها به همکاری با دستیاران مجازی فریلنسر روی آورده اند.

برای شروع کسب درآمد از فریلنسینگ از طریق این حوزه، کافیست کار با یک سری از نرم افزارهای اداری و کاربردی را آموزش ببینید. برای مثال می توانید فقط با یادگیری برنامه های مجموعه آفیس بتوانید از این طریق درآمد کسب کنید. سپس اگر به دنبال درآمد بیشتر بودید، به طور همزمان با چند پروژه همکاری کنید.

6- عکاسی

عکاسی دهه های زیادی است که از محبوب ترین شغل های دنیا محسوب می شود که با دیجیتالی شدن بخش های همه چیز، باز هم محبوبیت این حوزه به قوت خود باقی ماند. بنابراین اگر یک عکاس فریلنسر هستید، پروژه های بسیار زیادی در اختیار دارید و فقط باید کانال درست خود را پیدا کنید.

هر چند که می توانید از طریق عکاسی های شخصی هم به کسب درآمد بپردازید، اما اگر عکاسی صنعتی را انتخاب کنید، درآمد بهتری خواهید داشت. فراموش نکنید که برای پروژه گرفتن در حوزه عکاسی هم باید نمونه کارهای متنوع و قدرتمندی داشته باشید.

کسب درآمد فریلنسینگ را از کدام پلفترم شروع کنیم؟

امیدواریم با مطالعه راهنمای بالا بتوانید حوزه کاری خود را مشخص کرده و پایه های کسب درآمد از فریلنسینگ را برای خود بنا کنید. اما شاید بپرسید که کدام پلتفرم فریلنسینگ می تواند بهترین انتخاب باشد؟ به طور کلی بهتر است به سراغ پلتفرم هایی بروید که به صورت تخصصی در حوزه کاری شما فعالیت می کنند.

بر همین اساس اگر در یک از حوزه های طراحی سایت، طراحی گرافیک، خدمات وردپرس، سئو و تولید محتوا فعالیت می کنید، پیشنهاد ما این است که پلتفرم ژاکت سرویس را برای پیدا کردن مشتریان خود انتخاب کنید. این وب سایت متعلق به مارکت تخصصی ژاکت است که فقط برای همین حوزه های فریلنسینگ به طور اختصاصی طراحی شده است. بنابراین با ایجاد یک پروفایل برای خود در این پلتفرم، مطمئن خواهید بود که دقیقاً در معرض دید مشتریان خود قرار دارید. اگر سؤالی درباره نحوه ثبت نام در ژاکت سرویس دارید، می توانید در قسمت نظرات با ما در تماس باشید.

بنیامین خلیلی

بنیامین خلیلی

نویسنده از: 1400/06/30

دیدگاه خود را بنویسید

Retry Layer 1