ژاکت سرویس ژاکت سرویس
12 نکته طلایی برای شروع کار فریلنسری

12 نکته طلایی برای شروع کار فریلنسری

اگر در زندگی کاری خود به دنبال آزادی و انعطاف بیشتر هستید و مایلید کنترل و اختیارات بیشتر در برنامه ریزی هایتان داشته باشید، شما می توانید یک کاندید ایدئال برای تبدیل شدن به یک فریلنسر موفق باشید. اگر پیش از این از طریق فریلنسیگ به کسب درآمد نپرداخته اید، اصلاً نگران نباشید. ما اینجا هستیم تا در این راهنمای شروع کار فریلنسری به شما نشان دهیم که چگونه باید خود را برای فریلنسینگ آماده کنید.

فریلنسینگ چیست؟

کار کردن به صورت فریلنسری به این معنی است که خود شما کسب و کارتان را راه اندازی و مدیریت کنید. تفاوت این نوع کار کردن با کار آزاد، در این است که در فریلنسری با شرکت ها و افراد مختلف قرارداد می بندید. به عبارتی دیگر در هر بازه زمانی، در یک پروژه متفاوت همکاری می کنید. سپس بعد از اتمام این پروژه، به سراغ مورد بعدی می روید.

از طرف دیگر تفاوت فریلنسینگ با کار کارمندی در همین تغییر پروژه هاست. یعنی بر خلاف یک کارمند، شما به عنوان یک فریلنسر یک جای ثابت کار نمی کنید. همینطور ساعات دقیق و مشخصی هم برای کار کردن ندارید. بنابراین می توانید درباره محل، ساعات و روزهای کاری، خودتان تصمیم بگیرید.

اما در مسیر فریلنسینگ، در کنار مزایای بسیار جذاب، چالش هایی را نیز کنار خود خواهید داشت. مهم ترین این چالش ها به این واقعیت بر می گردند که شما باید تمام مراحل و اقدمات کاری خود را به تنهایی انجام دهید؛ اقداماتی مانند: برنامه ریزی زمانی، مدیریت پروژه، تعیین تعرفه و دستمزد، پیگیری قراردادها و … .

12 نکته برای شروع کار فریلنسری

تبدیل شدن به یک فریلنسر، یک چشم انداز هیجان انگیز و جذاب است. عمده دلایل جذابیت این نوع کسب درآمد نیز به انعطاف بسیار زیاد فریلنسری بر می گردد. اما به دلیل وجود چالش هایی که بالاتر به آنها اشاره کردیم، مسیر شروع کار فریلنسری یک جاده پر پیچ و خم است که برای گذر از آن به یک راهنما نیاز دارید. به همین خاطر در ادامه به 12 نکته کلیدی اشاره می کنیم که می توانند این مسیر را تا حد بسیار زیادی برای شما هموار کنند.

1- به این فکر کنید که از کسب و کار خود چه می خواهید

قبل از آن که نقشه های فریلنسینگ خود را به مرحله اجرا درآورید، باید به این فکر کنید که چرا تصمیم بر شروع کار فریلنسری گرفته اید. هدف از این کار این است که مطمئن شوید که تصور درستی از فریسینگ دارید و از پس آن بر خواهید آمد. پس این سؤالات را از خود بپرسید:

  • چرا می خواهم فریلنسری را برای کسب درآمد انتخاب کنم؟ (فریلنسینگ با وجود همه انعطاف هایی که دارد، کار چندان راحتی نیست. بنابراین اگر دلیل شما فقط “راحتی کار” است، باید تصور خود را تغییر دهید).
  • چه انتظاراتی از این مسیر دارم یا آینده خود را در چند ماه آینده چگونه می بینیم؟ (در شروع کار فریلنسری ممکن است به درآمد قابل توجهی نرسید، بنابراین بهتر است تصورات غلط خود را درباره میزان درآمد در ابتدای راه اصلاح کنید).
  • محدوده زمانی که می توانم برای این کار صرف کنم چه قدر است؟ (تعیین زمان موجود برای انجام کارهای فریلنسری، می تواند تعداد پروژه ها و مدت زمانی که هر پروژه طول می کشد را تعیین کند).
  • آیا می خواهم فقط از همین طریق کسب درآمد کنم؟ (اگر قرار است از روش های دیگری نیز به کسب درآمد بپردازید، طبیعتاً زمان کمتری برای پرداختن به این پروژه ها دارید. پس تعداد پروژه ها کمتر و مدت زمان تکمیل هر پروژه بیشتر خواهد بود).

پاسخ همه این سؤالات به شما کمک می کنند که مطمئن شوید که آیا واقعاً برای فریلنسینگ مناسب هستید یا نه؟ سپس اگر تصمیم نهایی برای شروع این مسیر را گرفتید، به کمک پاسخ های همین سؤالات می توانید یک برنامه کلی برای خود تعیین کنید.

2- وضعیت مالی خود را دقیقاً مشخص کنید

شروع کار فریلنسری، یک تصور جذاب و فریبنده است. اما اگر بخواهید این مسیر را شروع کنید، باید بیشتر وقت خود را برای پیشرفت در این مسیر صرف کنید. بنابراین به ویژه در شروع راه، وقت زیادی برای کسب درآمد از روش های دیگر نخواهید داشت. این بدان معنی است که باید از لحاظ مالی باید برنامه دقیقی داشته باشید تا با مشکلات مالی مواجه نشوید.

بنابراین وضعیت مالی خود را بررسی کرده و هزینه های شخصی و تجاری فریلنسینگ را محاسبه کنید. فراموش نکنید که ممکن است دیرتر از زمانی که تصور می کنید به درآمد برسید. در این صورت آیا پس اندازتان برای برای ادامه مسیر کافیست؟

3- مطمئن شوید که عزم جزمی برای شروع کار فریلنسری دارید

اگر هنوز شک دارید که فریلنسینگ می تواند انتخاب مناسبی برای شما باشد یا نه، پس هنوز وقت آن نرسیده که این مسیر را شروع کنید. چرا که قبل از آغاز این کار، باید از اراده و انگیزه خود مطمئن شوید. پس به انگیزه هایی که از شروع فریلنسینگ دارید  فکر کنید و از خودتان بپرسید که آیا برای شکست های احتمالی اولیه آماده هستید؟

4- اهداف مشخصی را تعیین کنید

یکی از پایه های برنامه ریزی، این است که اهداف مختلف خود را مشخص کنید. اما دقت کنید که این اهداف باید قابل اندازه گیری باشند. برای مثال این که تصمیم بگیرید تا 6 ماه آینده یک فریلنسر موفق باشید، یک هدف منطقی محسوب نمی شود. در عوض برای مثال مشخص کنید که تا 6 ماه آینده می خواهید چه قدر درآمد داشته باشید.

در تعیین این اهداف واقع بین باشید و نقاطی که واقعاً قابل دستیابی هستند را به عنوان هدف در نظر بگیرید. همینطور سه دسته هدف را مشخص کنید:

  • کوتاه مدت: مثل راه اندازی یک سایت با تعداد X بازدیدکننده
  • بلند مدت: مثل رسیدن به درآمد سالانه X تومان بعد از 3 سال
  • مداوم: مثل X ساعت کار کردن در هفته

تعیین کردن این اهداف علاوه بر این اعتماد به نفس شما را در فریلنسینگ بیشتر می کنند، مثل چراغ های راهنما، مسیر پیش رو را برایتان روشن می کنند.

اهداف مشخصی را تعیین کنید

5- زیرساخت های کار خود را فراهم کنید

منظور از زیرساخت ها، همه چیزهایی است که باید درباره مدیریت مالی و کاری خود بدانید. برای مثال تحقیق کنید که به عنوان یک فریلنسر، چه نوع بیمه هایی را می توانید برای خود داشته باشید. یا این که بهتر است دستمزدهای خود را که ممکن است چند بار در ماه یا حتی یک ماه و نیم یک بار باشد، به چه حساب واریز دارید؟

البته این زیر ساخت ها فقط به امور مالی مربوط نمی شوند. بلکه باید تصمیم بگیرید که چگونه می خواهید بازاریابی و مدیریت فروش خود را به انجام برسانید. لازم است اشاره کنیم که ابزارهای CRM برای مدیریت بازاریابی فوق العاده هستند.

همه این موارد به عنوان زیر ساخت های شروع کار فریلنسری محسوب می شوند. از آنجایی که فریلنسینگ یک روتین ثابت مالی و کاری ندارد، اگر برای این موارد برنامه نداشته باشید، در میانه راه با مشکلات متعددی مواجه خواهید شد.

6- مشتری های خود را بشناسید

حالا که در مورد پایه های کار خود فکر کرده اید، وقت آن است که مشتری های احتمالی خود را بشناسید. این شناخت شامل کسب اطلاعاتی درباره اطلاعات جمعیت شناختی، نحوه تماس با آنها، رفتارها و علایق آنها و … باشد. با جمع آوری این اطلاعات، می توانید قدم های هوشمندانه تری را در مسیر بازاریابی خود بردارید.

7- تعرفه های خود را تعیین کنید

وقتی قرار است یک پروژه را یک مشتری یا کارفرما شروع کنید، نباید دستمزد خود را از او بپرسید. بلکه باید تعرفه های خود را تعیین کرده و بعد با مشتری به توافق برسید. بنابراین در این مرحله باید دستمزد خود را با جزئیات تعیین کنید. منظور از جزئیات این است ک تصمیم بگیرید که آیا قرار است ساعتی کار یا پروژه ای؟ و برای هر ساعت یا هر پروژه چه قدر دستمزد می گیرید؟

اگر برای این تعرفه ها ایده ای ندارید، می توانید در فضای وب جست و جو کرده یا از سایرفریلنسرهای حوزه خود پرس و جو کنید. البته دقت کنید که در هیچ حوزه ای تعرفه دقیق و یکسانی وجود ندارد. بلکه می توانید میانگینی از اعداد مختلف بگیرید و بر اساس دانش و مهارت خود، تعرفه خود را تعیین کنید.

8- حضور خودتان را در فضای آنلاین را تقویت کنید

اگر فعالیتی در شبکه های اجتماعی ندارید، وقت آن رسیده که به عنوان یک فریلنسر حضور آنلاین خود را در فضای مجازی تقویت کنید. فراموش نکنید که فضای وب و شبکه های اجتماعی، مهم ترین کانال آشنایی مشتریان آینده باش ما خواهند شد.

اما اگر می خواهید به یک فریلنسر موفق تبدیل شود، فقط به شبکه های اجتماعی اکتفا نکنید؛ بلکه یک سایت شخصی برای خود راه اندازی کنید. سپس در این سایت ضمن معرفی خود، نمونه کارهای متنوع تان را نیز قرار دهید. با این کار به مخاطبان خود این پیام را می دهید که کار شما حرفه ای و معتبر است.

تقویت پرسونال برندینگ در فضای انلاین

9- شبکه ارتباطی خود را بسازید

یکی از نکات ضروری که باید برای شروع کار فریلنسری بدانید، این است که بسیاری از پروژه های آینده، از طریق شبکه ارتباطی شما پیدا خواهند شد. منظور از شبکه ارتباطی این است که با همکاران خود یا با مشتریان بالقوه خود در ارتباط باشید. برای این کار می توانید برای مثال در وبینارها یا کنفرانس های مرتبط به حوزه کاری خود شرکت کنید تا همکاران خود را بشناسید. همینطور می توانید در شبکه های اجتماعی خود، به شیوه های مختلف با دیگران ارتباط برقرار کنید.

10- بازاریابی را دست کم نگیرید

شما به عنوان فریلنسر، بیشتر از هر کسب و کار دیگر به بازاریابی نیاز دارید. چرا که به خصوص وقتی در شروع راه هستید، باید خود را در معرض دید مشتریان احتمالی قرار دهید. روش های مختلف برای پیاده سازی این بازاریابی وجود دارند. اما یکی از مؤثرترین این روش ها، راه اندازی بخش بلاگ یا مجله برای سایت تان است. با نوشتن محتواهای محبوب و جذاب، می توانید مشتریان خود را از طریق کوگل جذب خود کنید.

علاوه بر بخش بلاگ، برای بازاریابی در شبکه اجتماعی خود نیز برنامه داشته باشید. برای مثال می توانید با همکاران خود یا اینفلوئنسرها همکاری کنید تا شما را به فالورهای خود معرفی کنند. همه این کارها دست به دست هم می دهند تا شما به عنوان یک مرجع موثق در کسب و کار خود شناخته شوید.

11- مشتریان قبلی خود را حفظ کنید

یکی از مهم ترین کانال هایی که برای فریلنسرها پروژه های جدید به ارمغان می آورد، مشتریان قبلی هستند. بنابراین تمام وقت خود را برای جذب مشتری های جدید صرف نکنید و بر حفظ مشتریان قبلی نیز تمرکز داشته باشید.

راحت ترین اقدام برای دستیابی به این هدف این است که از آنها بخواهید شما را به دیگران معرفی کنند. اما اقدام طلایی دیگری که می تواند مشتریان قبلی شما را خشوحال و راضی نگه دارد، این است که حتی وقتی قراردادتان با آنها به پایان می رسد باز هم با آنها تماس گرفته و مطمئن شوید که مشکلی با پروژه شما ندارند. با این کار انگیزه بزرگی به آنها می دهید که هم خودشان دوباره به سراغ شما بیایند و هم شما را به دیگران معرفی کنند.

12- هنگام مواجه با مشکلات، صبور باشید

آخرین نکته مهمی که باید برای شروع کار فریلنسری به آن اشاره کنیم این است که برای موفقیت در مسیر فریلنسری، مثل هر مسیر دیگر باید در مقابل چالش ها و مشکلات صبور باشید. فراموش نکنید که همه فریلنسرها دوره هایی را تجربه کرده اند که یا پروژه نداشته اند و یا درآمد مورد توجهی از پروژه های خود به دست نیاورده اند. با این حال باید بتوانید در چنین شرایطی باز هم طبق برنامه هایتان پیش بروید و برای جلب رضایت مشتریان فعلی، تمام تلاش خود را بکنید.

در آخر

فریلنسرینگ مسیری بسیاری شیرین و هیجان انگیز است که البته قرار نیست آسان باشد. اما خبر خوب این است که همه مشکلات و چالش های این مسیر، با گذشت زمان کم رنگ تر خواهند شد. بنابراین اگر واقعاً اراده جدی برای شروع

کار فریلنسری دارید، برنامه ریزی کنید و دست به کار شوید.

بنیامین خلیلی

بنیامین خلیلی

نویسنده از: 1400/06/30

دیدگاه خود را بنویسید

Retry Layer 1