ژاکت سرویس ژاکت سرویس
چرا فریلنسرها شکست می خورند؟ دلایل شکست فریلنسرها

چرا فریلنسرها شکست می خورند؟ دلایل شکست فریلنسرها

همانطور که می دانید رایج ترین تعریفی که از فریلنسینگ وجود دارد این است که این نوع کسب درآمد یک شغل ناامن است. به همین دلیل است که بسیاری از متقاضیان ورود به این حوزه، نگران اند که آیا می توانند در این مسیر موفق شوند یا با شکست مواجه خواهند شد. اما اگر دلایل رایج شکست بعضی از فریلنسرها را بدانیم و برای جلوگیری از وقوع آنها برنامه داشته باشیم، احتمال موفق نشدن در فریلنسینگ تقریباً به صفر خواهد رسید. اگر شما هم می خواهید این مسیر را شروع کنید اما مایلید محتاطانه تر قدم بردارید، در این مطلب ما را همراهی کنید تا با 7 دلیل شکست فریلنسرها و نحوه جلوگیری از وقوع آنها آشنا شوید.

7 دلیل شکست فریلنسرها

بیایید وقت را تلف نکنیم و فوراً به سراغ 7 دلیلی برویم که بعضی از فریلنسرها را به سمت شکست سوق می دهند.

1- سازماندهی نکردن پروژه ها

اگر شما به عنوان یک کارمند ثابت در یک شرکت کار کنید، یک کارفرما دارید که دائماً بررسی می کند که آیا شما و باقی اعضای گروه کارها را به موقع پیش می برید یا نه. اما در فریلنسینگ خبری از نظارت کارفرما نیست و این خود شما هستید که باید بر سرعت انجام کارها نظارت کنید. هر چند که همین امر یکی از محبوب ترین مزایای فریلنسینگ محسوب می شود؛ اما این خطر را هم دارد که کارها را بیش از حد به تعویق بیندازید! در این صورت به مرور زمان یک بی نظمی پیچیده شکل می گیرد که خارج شدن از آن سخت و سخت تر خواهد شد.

در واقع باید این نکته را بدانید که نداشتن برنامه ریزی و در هم پیچیدن کارها، شایع ترین دلیل شکست فریلنسرها است. اما نگران نباشید! یک روش ساده برای جلوگیری از بروز چنین مشکلی وجود دارد و آن هم استفاده از برنامه های مدیریتی است. از آنجایی که مهم ترین دلیل عقب افتادن کارها، مدیریت نکردن زمان است، اگر بتوانید از ابزارهای مدیریت زمان استفاده کنید، نصف بیشتر راه را رفته اید.

به عنوان مثال “TeuxDeux” ابزاری قدرتمند برای مدیریت زمان است. همینطور “RescueTime” نیز ابزاری است که می تواند نحوه گذراندن زمان شما را در کامپیوتر یا لپ تاپ آنالیز کند و حتی وب سایت های مزاحم را موقتاً بلاک کند. همینطور “Focus booster” نیز یک تایمر آنلاین است که از تکنیک “Pomodoro” استفاده می کند. در این تکنیک زمان های 25 دقیقه ای کاری برای شما در نظر گرفته می شود و بعد از هر یک زمان کاری، 5 دقیقه استراحت می دهد.

2- تسیلم شدن در برابر استرس؛ مهم ‌ترین دلیل شکست فریلنسرها

شما به عنوان یک فریلنسر باید خودتان پروژه های خود را پیدا کنید. اما در این میان احتمالاً رقبایی دارید که ممکن است همان کار شما را با دستمزد کمتری انجام دهند. به همین جهت ممکن است یک بازار رقابت داغ بین فریلنسرها شکل می گیرد. همین امر باعث استرس بسیاری از فریلنسرها می شود. به طوری که ممکن است این استرس تا حدی بالا بگیرد که آنها از ادامه مسیر منصرف شوند. اما اگر می خواهید یک فریلنسر موفق باشید و به نقطه اوج خود برسید، باید بتوانید بر این استرس ها حاکم شوید.

برای مقابله با این استرس ها، چند روش وجود دارد. اول این که در مورد بازار کار فریلنسری در حوزه کاری خود تحقیق کنید. همینطور مشتریان هدف خود را به دقت شناسایی کنید. فراموش نکنید که هر چه شناخت بیشتری از بازار کار و همینطور رقبای خود داشته باشید، تسلط بیشتری بر اوضاع خواهید داشت.

علاوه بر این در مورد نقاط قوت و ضعف خود صادق باشید. اگر در مورد توانایی های خود مطمئن نیستید، می توانید از مشتری های قبلی خود بپرسید که تا چه اندازه از کار شما راضی هستند. با این کار سطح توانایی های خود را به درستی خواهید شناخت. بنابراین در کار خود به اعتماد به نفسی کافی دست پیدا خواهید کرد و از همین طریق نیز تسلط بیشتری بر استرس های خود خواهید داشت.

3- متمایز نشدن از رقبا

فریلنسینگ کاملاً متفاوت از کار کردن در یک شرکت است. چرا که باید بتوانید مهارت های خود را به مشتریان به خوبی معرفی کنید و به آنها انگیزه ای بدهید که شما را به رقبا ترجیح دهند. فراموش نکنید که اگر نتوانید این انگیزه را برای مشتری فراهم کنید، احتمالاً رقبا شما را به کناری خواهند زد.

یک لیست از دستاوردهای ویژه خود جمع آوری کنید. در این لیست علاوه بر مدارک و امتیازات تحصیلی خود، به هر امتیازی که می تواند انگیزه ای برای مشتریان ایجاد کند اشاره کنید. برای مثال می توانید به مهارت های خود در مدیریت پروژه ها اشاره کنید. یا می توانید تأکید کنید که می توانید پروژه ها در زمان کمتری تحویل دهید (البته اگر واقعاً می توانید!).

علاوه بر این می توانید حضور آنلاین خود را تقویت کنید تا اعتماد مشتریان را راحت تر جلب کنید. بدون شک مشتریان فریلنسری را ترجیح خواهند داد که احساس کنند مورد اعتمادتر است. یکی از بهترین راه ها برای نمایش حضور آنلاین قدرتمند به مشتریان، راه اندازی یک وب سایت است. یک سایت شخصی بسازید و در آن خود را معرفی کنید، نمونه کارهایتان را قرار دهید و راه های ارتباطی خود را مشخص کنید. علاوه بر این تعداد پروژه هایی که قبلاً انجام داده اید را نیز بنویسید. البته در کنار وب سایت، می توانید از شبکه های اجتماعی (مثل اینستاگرام) نیز برای معرفی خود و جلب اعتماد مشتریان استفاده کنید.

دلیل شکست پروژه ها

4- تعیین نکردن تعرفه و بازه زمانی مشخص

یک فریلنسر موفق یک تعرفه مینیمم برای دستمزد خود دارد. همچنین زمان تحویل پروژه را نیز با توجه به وسعت پروژه، به دقت تعیین می کند تا هم استرس ها را از خود دور کند و هم پیش کارفرما بدقول نشود. بنابراین اگر می خواهید از یک دلیل شکست فریلنسرها که درصد زیادی از این شاغلین آن را تجربه کرده اند جلوگیری کنید، دستمزد خود را با دقت محاسبه کنید. برای محاسبه این دستمزد، هزینه های جانبی (مثل هاست و دامنه برای وب سایت) را نیز در نظر بگیرید.

کار دیگری هم که باید انجام بدهید این است که یک بازه زمانی را برای تحویل پروژه برای مشتری مشخص کنید. برای تعیین این بازه، تقویم را نگاه کنید و اگر برای مثال قرار است روزهای تعطیل کار نکنید، این روزها را کم کنید. به علاوه سعی کنید بازه زمانی طولانی تری را به مشتری بگویید (مثلاً در حد چند روز). با این کار اگر مشکلات پیشبینی نشده ای رخ دهند، باز هم می توانید پروژه را به موقع تحویل دهید.

5- مدیریت نکردن هزینه ها

همانطور که می دانید، فریلنسرها درآمد متغیری دارند که لزوماً آخر ماه پرداخت نمی شوند. برای مثال ممکن است دستمزد او در طول ماه در چند نوبت پرداخت شود. همین امر ممکن است کار مدیریت مالی را برای فریلنسرها سخت کند. در این صورت ممکن است هزینه ها با درآمدتان به تراز مناسبی نرسند و ترجیح دهید که فریلنسری را کنار بگذارید.

بهترین راه برای جلوگیری از این دلیل شکست فریلنسرها، این است که از برنامه های مدیریت مالی استفاده کنید. یا حتی می توانید به راحتی دستمزدهایی که قرار است دریافت کنید را روی کاغذ بنویسید. همینطور هزینه هایتان را نیز مشخص کنید. سپس برای خرج کردن دستمزد خود با برنامه پیش بروید.

6- آمادگی نداشتن برای تغییر و به روز نبودن

به عنوان یک فریلنسر باید زندگی پویا و انعطاف پذیری داشته باشید. چرا که در هر بازه زمانی ممکن است حجم پروژه هایتان متغیر باشد. علاوه بر این باید همیشه برای بازاریابی خود تلاش کنید و برنامه های به روزی را برای پیدا کردن پروژه های جدید طراحی کنید.

اگر می خواهید برای تغییرات آماده باشید و همیشه یک فریلنسر به روز باشید، بهترین کار این است که اخبار و تحولات دنیای فریلنسری را دائماً بررسی کنید. همینطور از جدیدترین تکنولوژی هایی که می توانند در این مسیر یاری رسان شما باشند نیز باخبر باشید. برای این کار می توانید بلاگ های مرتبط با فریلنسینگ، مثل همین بلاگ که متعلق به ژاکت سرویس است را دنبال کنید.

آمادگی نداشتن برای تغییر و به روز نبودن

7- جدا نکردن ساعات زندگی کاری از زندگی شخصی

در فریلنسینگ اکثر اوقات (یا همیشه) باید تنهایی کار کنید. از طرفی از آنجایی که ساعات مشخصی برای کارتان وجود ندارد، اگرحجم پروژه هایتان زیاد باشد، ممکن است ناگهان به خودتان بیایید و ببینیم ساعت ها یا حتی روزها فقط کار کرده اید و تفریحی نداشته اید. در واقع آخرین دلیل شکست فریلنسرها که می خواهیم در این مطلب به آن بپردازید، به ریختن ساعات کاری و ساعات زندگی شخصی است.

اگر واقعاً می خواهید در مسیری که شروع کرده اید به موفقیت برسید ولی احساس می کنید توانایی تفکیک ساعت کاری را ندارید، بهترین کار این است که در منزل کار نکنید. به این معنی برای کار کردن در ساعات مشخصی به جای دیگری بروید. این مکان می تواند کتابخانه، کافی شاپ یا هر جای دیگری باشد. اما یکی از مکان هایی که مختص این کار است، دفاتر همکاری هستند. این دفاتر اتاق هایی اداری هستند که می توانید آنها را کرایه کنید و تنهایی یا همراه با دوستان تان برای کار کردن به آنجا بروید.

در پایان

امیدواریم با مرور کردن این 7 دلیل شکست فریلنسرها، بتوانید بدون مشکل از طریق فریلنسینگ به کسب درامد بپردازید. اما چنانچه با هر یک از مشکلات بالا مواجه شدید، فراموش نکنید در حقیقت چیزی به نام شکست وجود ندارند؛ بلکه همه فراز و نشیب های این مسیر، تجربه ای برای یک شروع قدرتمندتر هستند.

اگر می خواهید این مسیر را تازه شروع کنید یا به دنبال کانال هایی برای پیدا کردن پروژه های جدید هستید، می توانید خدمات خود را در ژاکت سرویس تعریف کنید. با این کار در این سرویس یک پروفایل اختصاصی برای شما ساخته می شود و همه اطلاعات کاری و تعرفه های شما درآن درج می شود. سپس کارفرمایان می توانند لیست فریلنسرها را بررسی کرده و در صورت تمایل به راحتی همکاری خود را با شما شروع کنند. از این که تا پایان این مطلب با ژاکت سرویس همراه بودید، سپاسگزاریم.

بنیامین خلیلی

بنیامین خلیلی

نویسنده از: 1400/06/30

دیدگاه خود را بنویسید

Retry Layer 1